Hur man använder Facebook Ta en paus-funktion för att tysta någon?
Hur man använder Facebook Ta en paus-funktion för att tysta någon?

Omvänd Ta en paus på Facebook, Ta en paus på Facebook, Hur man tystar någon med funktionen Ta en paus, Vad gör en paus, Hur man tar en paus på Facebook, Hur man använder Facebook Ta en paus-funktion för att tysta någon -

Facebook är en allmänt social mediaplattform som ägs av Meta. Plattformen lägger hela tiden till nya funktioner till sin plattform för att förbättra dess funktionalitet för de miljarder av dess aktiva användare.

Nyligen har Facebook lagt till en Take a Break-funktion som låter sina användare stänga av någon på plattformen. Men användarna är förvirrade över hur de kan använda funktionen.

Alltså, om du också är en av dem som vill använd funktionen Facebook Ta en paus för att tysta någon på plattformen. Läs artikeln till slutet eftersom vi har listat alla steg för att använda Facebook Take a Break.

Vad är Facebook Take a Break-funktionen?

Med funktionen Take a Break på Facebook kan du stänga av ljudet för alla dina vänner på plattformen. Funktionen kan hjälpa dig i situationer när ett förhållande är över och du inte vill blockera eller avbryta vänner utan lämna det tomt.

När du tar en paus från en av dina vänner kommer du att kunna:

  • Redigera vem som kan se dina tidigare inlägg: Efter att ha aktiverat funktionen Ta en paus låter Facebook dig begränsa vem som kan se dina inlägg, inklusive foton, statusuppdateringar, videor och mer. Du kan begränsa inlägg du är taggad i eller som du har taggat någon annan i genom att ändra dina sekretessinställningar.
  • Se mindre av någon: Du kan också begränsa var du ser någon på Facebook. Om du väljer att se dem mindre kommer deras inlägg och inlägg de är taggade i inte att visas i ditt flöde och du kommer inte att uppmanas att skicka meddelanden till dem eller tagga dem i foton. För att se deras inlägg igen kan du följa dem.
  • Begränsa någons möjlighet att se dina inlägg och inlägg som du är taggad i: Du kan också dölja dina inlägg för den person du vill ta en paus från. De läggs till i din begränsade lista och ser bara inlägg som du taggar dem i eller delar offentligt.
  • Du kommer också att tas bort som bidragsgivare från alla delade album med personen du vill ta en paus från.

Hur man använder Facebook Take a Break-funktionen?

Nedan finns en steg-för-steg-guide för hur du använder Facebook Ta en paus-funktionen. Följ stegen nedan för att använda den nya funktionen.

  • Uppdatera Facebook app från Play Store eller App Store.
  • När du har uppdaterat öppnar du appen på din enhet.
  • Gå till väns profil och här kommer du att se Vänner och Meddelande alternativ.
  • Klicka på Vänner knappen och välj Ta en paus från menyn.
  • Här kan du anpassa användarens aktivitet relaterad till dig.
  • Klicka på Se alternativ på botten.
  • Välja Begränsa var du ser (användare) och hans/hennes inlägg kommer inte att visas i ditt nyhetsflöde, du kommer inte heller att uppmanas att skicka meddelanden till honom/henne eller tagga i bilder.
  • Efter att ha valt, klicka på Save.
  • Om du har valt Limit kommer du att se en ny sida med Begränsa vad (användare) kommer att se.
  • Klicka på Se-alternativen och välj Dölj dina inlägg från (användare) och han/hon kommer inte att kunna se eller interagera med något av dina inlägg.
  • Efter att ha valt, klicka på Save.
  • Klicka nu på Se-alternativen och välj Redigera alla mina inlägg och inlägg jag är taggad i för att begränsa synligheten för dina tidigare inlägg.
  • Slutligen klickar du på Färdig knappen för att spara den.

Hur tar man bort Ta en paus?

Om du vill ta bort dessa begränsningar eller funktionen från vännen kan du enkelt göra det från deras profil. Så här kan du göra det.

  • Gå till väns profil och klicka på Vänner alternativ.
  • Välj nu Ta en paus.
  • Öppna specifikt avsnitt och återställ ändringarna.
  • Efter att ha gjort, spara inställningarna för just det avsnittet.

Klart kommer det att ta bort funktionen Ta en paus från den personen. Observera att den här funktionen för närvarande är tillgänglig på mobilversionen från och med nu. Så du kan ändra dessa inställningar från mobilappen eller mobilwebben på din enhet.

Slutsats: Använd Facebook Take a Break-funktionen

Så det här är sätten du kan aktivera och inaktivera Facebook Take a Break-funktionen på Facebook. Vi hoppas att artikeln hjälper dig att använda funktionen.

Om du gillar artikeln, dela den med dina vänner och familj. Vidare, om du har några frågor, låt oss veta i kommentarerna nedan. Du kan också följa oss på Twitter, Instagramoch Facebook för mer informativa uppdateringar.