Naon Phase Detection Autofocus Kumaha PDAF jalan
Naon Phase Detection Autofocus Kumaha PDAF jalan

Pokus Otomatis Detéksi Fase, Pokus Otomatis PD dina Smartphone, Kelemahan PDAF, Kumaha PDAF (Pokus Otomatis Detéksi Fase), Naon PDAF -

Kaméra dasarna diwangun ku sénsor, sistem kontrol, sareng motor. Pokus otomatis asup kana gambar pikeun ngabéréskeun masalah gambar kabur disababkeun ku pangukuran fokus anu salah. Téknologi pokus otomatis ngabenerkeun gambar anu teu fokus ku cara dipercaya dina sénsor pikeun milarian pokus anu leres.

Seueur panemuan engké, Pokus Otomatis dibédakeun kana sénsor AF (Autofocus) aktip, pasif, sareng hibrida. Fase Detektif Pokus Otomatis (PDAF) diwangun dumasar kana sénsor Pokus Otomatis pasip.

Sabalikna AF aktip ngagunakeun, infra red atawa gelombang ultrasound pikeun ngukur jarak subjek, pokus Otomatis pasip ngagunakeun deteksi fase, sensor kontras, atawa duanana. Nanging, sakedik waé anu ngagunakeun lampu infra red nalika teu cekap cahaya.

Kalolobaan smartphone kiwari sarta kaméra DSLRs dilengkepan téhnologi ieu sarta leuwih atawa kurang dipercaya salaku téhnologi panggancangna nu ngukur obyék dina fokus.

Hayu urang tingali kumaha téknologi PDAF dianggo!

Kumaha PDAF (Phase Detection Autofocus) jalanna?

Kalayan évolusi dina téknologi fotografi, ideu inovatif henteu aya watesna anu dina gilirannana nimbulkeun mamang dina jalma. Upami anjeun kedah ngartos dina istilah anu langkung sederhana kumaha PDAF beroperasi, hayu urang ngagali téknologi DSLR.

  • Kaméra dilengkepan dua kaca spion sareng dua lénsa mikro.
  • Eunteung kahiji mangrupa eunteung refleks utama jeung nu kadua mangrupa eunteung sekundér leutik.
  • Cahaya anu direbut ti sisi sabalikna tina dua microlenses asup kana eunteung utama, anu teras dipantulkeun dina eunteung sekundér.
  • Sénsor PDAF dimaénkeun saatos cahaya pas tina eunteung sekundér.
  • Cahya tina eunteung sekundér diarahkeun ka sénsor PDAF, nu ngarahkeun ka grup sénsor.
  • Biasana, dua sénsor dipasang pikeun hiji titik AF. Gambar tina sénsor teras dievaluasi ku kaméra.
  • Upami gambar anu dicandak henteu idéntik, sénsor PDAF maréntahkeun lensa kaméra pikeun nyaluyukeun sasuai.
  • Dugi ka fokus anu leres dikonpigurasi, prosés ieu diulang sababaraha kali.
  • Pas fokus bener kahontal, sistem AF ngakuan éta sarta ngirimkeun konfirmasi yén objék dilacak aya dina fokus.

Masalah pokus otomatis timbul upami jarak antara lénsa dipasang sareng sénsor kaméra sareng jarak antara lénsa sareng sénsor henteu sami. Sanajan katerangan pikeun ieu téh lengthy, sadayana ieu lumangsung dina fraksi detik sarta ku kituna dianggap téhnologi panggancangna.

PDAF dina Smartphone

Sanajan téknik PDAF loba dipaké dina DSLR, sababaraha merek smartphone geus ngagunakeun pungsi ieu dina smartphone maranéhanana.

Butuh sakitar 0.3 detik pikeun ngabandingkeun gambar anu ngalangkungan lensa. Hanjakal, smartphone teu bisa dilengkepan dua sensor PDAF. Lantaran éta datang kalayan hal anu katelah 'Photodioda'.

Fotodioda ditutupan pikeun ngawenangkeun cahaya tina ngan hiji sisi lensa masihan smartphone dua gambar pikeun ngabandingkeun sareng fokus. Upami gambar anu dicandak henteu fokus, sensor ngaktifkeun lénsa pikeun ngarobih anu diperyogikeun.

Kelemahan PDAF:

  • Masalah alignment sénsor mangrupikeun masalah utama upami produsén henteu acan masang parangkat lunak PDAF kumargi sénsor éta mangrupikeun kaméra petunjuk pikeun ngalakukeun parobihan anu diperyogikeun.
  • Masalah cahaya kirang tiasa henteu ngamungkinkeun sénsor PDAF pikeun museurkeun gambar kalayan leres.
  • Waktos-consuming bari nyobian pikeun meunangkeun lénsa fokus ngagunakeun apertures lega.

Sadayana, PDAF tiasa dianggo saé nalika nyobian nyandak subjek dina gerakan sabab gancang pisan. Ngidinan pikeun moto potret sareng fotografi hirup dina cara anu luar biasa. Gemblengna, AF deteksi fase langkung gancang sareng langkung akurat tibatan AF kontras tradisional.

Kalayan tren fotografi smartphone salaku hobi anyar, seueur jalma anu hoyong telepon anu nganggo sénsor PDAF.