Impeachment tilas Donald Trump parantos nyandak péngkolan anu teu kaduga kalayan kaputusan Sénat pikeun otorisasi penampilan saksi dina dinten anu sami anu sakuduna ditutup. The dakwaan geus disebut Republik Congresswoman Jaime Herrera Beutler mun mere kasaksian yen tadi peuting, sanggeus pertahanan Trump urang nampik yén présidén geus gagal dina tugas na ngajaga Capitol, anjeunna reiterated yén alesan naha tabel panungtungan milih dina kahadean tina impeachment tina. lajeng-presiden: pamimpin na di Lower House, Kevin McCarthy, kungsi ngawartoskeun anjeunna yén nalika anjeunna disebut Trump di tengah narajang nanya ka anjeunna placate pengikut na, anjeunna sided kalawan mob nu.

sanajan protes ti pertahanan Trump urang, Sénat geus disatujuan pamundut ti jaksa dina kasus nu congressmen diangkat ku DPR, dimana prosés nu dimimitian ku 55 undian dina kahadean sarta 45 ngalawan. Lima Republikan parantos nyokong petisi opat anu ngadukung konstitusionalitas prosésna (Susan Collins, Lisa Murkowski Mitt Romney, sareng Ben Sasse, sareng ogé Lindsey Graham, sekutu présidén anu ngarobih sorana dina menit terakhir sareng ngancem pikeun nyorong. kaciri loba loba saksi.

Upami aranjeunna teraskeun, entong ngawatesan jumlah saksi anu kuring hoyong nelepon pengacara Michael Van Der Veer ngingetkeun sateuacan sora. Ratusan cenah, ngamuk dina giliran kaduga sidang geus nyokot. langkung dimimitian isuk ieu jam 10.00 waktu lokal di Washington. Tuduhan, anjeunna nyatakeun nyaéta pikeun ngadorong pemberontakan sareng sanés ngeunaan anu kajantenan salajengna. Éta henteu aya hubunganana naon waé anu disarioskeun engké henteu aya hubunganana sareng hasutan" ka pemberontakan.

Congresswoman Herrera Beutler, salah sahiji 10 Republicans anu milih pikeun impeach Trump dina 13 Januari, diterbitkeun hiji pernyataan tadi peuting nu reaffirms pernyataan dirina ngeunaan paguneman antara McCarthy jeung Trump sarta nyebutkeun manéhna daék mere kasaksian. Nalika McCarthy tungtungna mendakan anjeunna dina 6 Pebruari sareng naroskeun anjeunna sacara umum sareng maksa nyauran protés eureun, hal anu munggaran anjeunna laksanakeun nyaéta ngulang bohong yén anti puasa parantos lebet ka Capitol, saur kongreswoman. McCarthy nurutkeun catetan anjeunna nyandak sanggeus paguneman maranéhanana, dilereskeun anjeunna sarta ngawartoskeun anjeunna yén assailants éta simpatisan na.

Nya, Kevin, kuring nyangka jalma-jalma ieu langkung ambek tibatan anjeun dina pamilihan, ”saur présidén ka pamimpin Republik, numutkeun Herrera Beutler, anu parantos dina Januari ngungkabkeun eusi paguneman ieu salaku bagian tina alesan pikeun ngadukung impeachment of Trump. Anggota kongres parantos nyauran sesa patriot anu nyaksian réspon présidén dinten éta pikeun maju sareng kasaksian kalebet tilas Wakil Présidén Mike Pence. Upami Anjeun gaduh hal pikeun nambahkeun, ayeuna waktuna.

Kaputusan jaksa pikeun nyauran anjeunna salaku saksi, anu diumumkeun ku Congressman Jaime Raskin, parantos kaget sadayana sénator, kalebet Demokrat. Sababaraha Republik parantos nyandak éta salaku deklarasi perang sareng uleman pikeun panalungtikan anu langkung lega ngeunaan kajadian sateuacan maréntahkeun peran tilas présidén dina éta acara. Urang tiasa ngamimitian sabab Nancy Pelosi [Speaker DPR Rendah] ngaréspon kana patarosan naha henteu aya indikasi yén kekerasan direncanakeun sateuacan pidato Trump, anjeunna ngangkat.

Prosés pikeun manggil saksi sigana pajeujeut sareng ngancem pikeun manjangkeun hasilna saluareun anu dipikahoyong ku dua pihak apriori, salian Présidén Joe Biden nyalira, anu tiasa ningali rundinganna sareng Sénat ngeunaan rencana nyalametkeun énggal. Unggal saksi yén pihak rék nelepon kudu sapuk ku pihak, milih ku sidang paripurna sahiji chamber, dimana Demokrat boga 50 korsi jeung Republicans, batur. Rundingan ngeunaan aturan prosés ogé bakal diperlukeun, nu kiwari asup kana wewengkon kanyahoan.

Nanging, sigana hésé pikeun pamekaran anu teu kaduga ieu ngarobih hasil sidang. Démokrat peryogi 17 Republikan pikeun ngadukung kapercayaan Trump pikeun ngahontal dua per tilu sora anu dipikabutuh pikeun putusan éta, sareng kirang ti satengah belasan parantos milih dugi ka ayeuna. Pimpinan minoritas Republik di Sénat, Mitch McConnell, isuk ieu ngirim catetan ka kolega-Na announcing yén anjeunna ngarencanakeun pikeun ngajawab ngalawan dmana ti urut présidén.