fotografi sudut low lalaki di tengah buidligns

Naha anjeun badé mésér perusahaan sanés? Panginten anjeun panginten upami ngahiji tiasa nguntungkeun bisnis anjeun. Upami tujuan anjeun pikeun ngembangkeun bisnis anjeun, anjeun milarian arah anu leres. Mergers & akuisisi éféktif dina ngagancangkeun tumuwuhna bisnis.

Panginten anjeun ngagaduhan perusahaan anu gaduh penjualan $ 12 juta kalayan kauntungan $ 1.3 juta, ampir henteu aya aset fisik, sareng artos kirang ti $ 400,000. Laju pertumbuhan perusahaan ieu sacara konsisten sakitar 3.7%, sareng pamilik usaha naroskeun $ 18 juta pikeun dijual.

Langsung, deal ieu sigana hal anu anjeun badé angkat, tapi éta ngan ukur sudut pandang kauangan. Aya faktor séjén anu tiasa ngajantenkeun deal ieu pikaresepeun sareng mangpaat.

Nalika nganggap akuisisi, aya lima faktor strategis utama anu kedah dipertimbangkeun salian ti finansial. Dina tulisan ieu, urang bakal ngagariskeun faktor-faktor ieu sareng ngajalajah implikasi masing-masing sabab, dina kaayaan anu pas, aranjeunna tiasa ngungkabkeun nilai anu teu tiasa ditolak tina deal anu langkung mahal.

Faktor 1: dampak téhnologi

Naha perusahaan udagan anjeun gaduh atanapi ngahasilkeun téknologi anu bakal nguntungkeun perusahaan anjeun? Salaku conto, perusahaan anjeun tiasa kakurangan tina nganteurkeun pangalaman layanan palanggan anu pangsaéna kusabab anjeun leungit sababaraha perangkat lunak anu bakal ningkatkeun kaulinan anjeun. Upami perusahaan target anjeun gaduh parangkat lunak proprietary ieu, teras kéngingkeun éta tiasa ngabantosan anjeun nyiptakeun pangalaman palanggan anu langkung saé sareng ngéléhkeun kompetisi anjeun.

Mertimbangkeun kumaha Meta kaala kanyataanana virtual (VR) pausahaan Oculus jeung Dina Unlimited. Pausahaan dimimitian kaluar kalawan Facebook, nu mangrupakeun platform média sosial basajan. Ayeuna, perusahaan ngarencanakeun pikeun ngembangkeun dunya kanyataanana maya dimana jalma-jalma nongkrong sareng silih berinteraksi sareng ampir. Ieu muka dunya kamungkinan pikeun Meta sareng para nasabahna.

Faktor 2: Dampak pasar

Kumaha ngahiji anjeun bakal mangaruhan paripolah pasar? Bakal panurunan dina pesaing ngurangan kompetisi harga atawa ningkatkeun margins pikeun pesaing sésana di pasar?

Naha konsumén bakal nampi nilai anu langkung luhur tina jasa sareng produk, layanan palanggan anu langkung saé, sareng produk kualitas anu langkung saé sacara umum?

Upami perusahaan udagan anjeun bakal gaduh dampak pasar anu positif sareng mangpaat, akuisisi anjeun bakal ngabantosan anjeun ngahontal kasuksésan asli di pasar anjeun.

Faktor 3: Dampak Distribusi

Naha perusahaan target anjeun bakal ngabantosan anjeun nembus saluran distribusi énggal? Atanapi panginten éta bakal ngabantosan anjeun langkung seueur anu anjeun peryogikeun tina saluran anu tos aya.

Salaku conto, upami anjeun ngagaduhan merek anu terkenal dina industri pangan piaraan, anjeun bakal langkung seueur ngungkit sareng toko suplai piaraan ranté ageung.

Faktor 4: Pangaruh supplier

Upami akuisisi anjeun bakal masihan anjeun kadali kana sabagian ageung pasar anjeun, anjeun tiasa gaduh kakuatan tawar anu langkung kuat sareng supplier anjeun. Upami éta masalahna, anjeun tiasa kéngingkeun anu anjeun peryogikeun langkung gampang, sanaos éta adat. Contona, anjeun tiasa naroskeun ka pabrik pikeun ngarobih fitur produk supados langkung cocog sareng paménta pasar sareng/atanapi maju sareng eupan balik palanggan ngeunaan barang anu anjeun henteu gaduh hak pikeun ngahasilkeun.

Upami anjeun tiasa ngadominasi pasar anjeun, anjeun bakal tiasa ngajual ka konsumén anu langkung ageung, sapertos gudang atanapi toko diskon, toko ritel, jsb.

Faktor 5: Dampak SDM

Ieu mungkin, komo kamungkinan, yén hiji akuisisi bakal nulungan anjeun dimana SDM anu bersangkutan. Upami anjeun ngalaman kakurangan pagawé, anjeun bakal ngagaduhan seueur staf. Sanajan kitu, nilai nyata bakal datangna ti acquiring hiji parusahaan jeung tim terampil, ahli dilatih.

Upami perusahaan anjeun bakal nguntungkeun tina tim ahli anu berpengalaman, sareng anjeun teu gaduh waktos atanapi sumber daya pikeun ngalatih tim anjeun nyalira, ieu bakal kabuktian berharga. Ieu hususna leres upami kaahlianna aya dina daérah anu bakal ningkatkeun kapuasan pelanggan. Contona, upami anjeun hiji parusahaan pamasaran acquiring hiji organisasi jeung tim ahli PPC, klien anjeun bakal nempo hiji kauntungan utama lamun tim nu dimimitian gawe dina kampanye iklan maranéhanana mayar.

Mertimbangkeun faktor ieu saméméh hiji akuisisi

Ayeuna anjeun terang sababaraha cara pikeun meunangkeun bisnis tiasa ningkatkeun nilai anjeun salian ningkatkeun penjualan anjeun. Nalika anjeun nimbangkeun ngahiji atanapi akuisisi, pertimbangkeun sadayana faktor strategis ieu pikeun mastikeun yén anjeun henteu ngajauhan deal anu tiasa ningkatkeun nilai garis handap anjeun.