Salaku nu boga usaha leutik, ngabogaan ayana dina média sosial téh mutlak kudu. Éta ngamungkinkeun anjeun kalibet sareng pamiarsa anjeun, nyambung sareng mitra, ngamajukeun produk, jasa, sareng kontén anjeun, ngawangun kasadaran merek, sareng ogé tiasa janten alat jasa palanggan anu gunana. Naon deui, éta umumna gratis. Sanajan kitu, éta datangna kalawan pitfalls na.

Dina tulisan ieu, agén formasi perusahaan utama Inggris sareng ahli usaha leutik, Formasi ka-1, Bagikeun kasalahan média sosial umum anu kedah dihindari ku usaha leutik anjeun. Baca terus teras ngajauhan.

Gagal netepkeun tujuan

Sateuacan anjeun luncat sareng ngamimitian nyetél akun sareng profil média sosial anu béda, anjeun kedah mastikeun naon anu anjeun badé ngahontal. Anjeun pilari tumuwuh lead? Naha anjeun badé ngajawab patarosan palanggan umum? Éta pikeun nyorong eusi anu anjeun damel?

Naon waé tujuan anjeun, anjeun kedah nyetél target anu jelas sareng tiasa diukur ti mimiti. Tujuanana ieu teras kedah nginpokeun ka platform média sosial anu pangsaéna pikeun kalibet (sareng anu anjeun tiasa lewati), jinis tulisan anu anjeun tulis, sareng akun anu anjeun badé kalibet.

Upami anjeun henteu ngalakukeun ieu, pendekatan anjeun bakal scattershot. Anjeun moal aya anu dituju ku kituna moal aya motivasi pikeun kagiatan anjeun. Sagalana anjeun ngalakukeun bakal 'média sosial demi média sosial urang.'

Taya strategi di tempat

Sakali anjeun gaduh tujuan sareng udagan dina pikiran, tugas anjeun salajengna nyaéta pikeun ngémutan kumaha anjeun badé ngahontal ieu. Hal ieu dilakukeun ku cara nyiptakeun strategi média sosial, rencana induk pikeun kumaha usaha anjeun badé nangkep média sosial.

strategi média sosial anjeun kedah ngawengku tapi teu diwatesan pikeun panalungtikan kana panongton anjeun sarta pesaing (naon maranéhna ngalakukeun ogé / kirang?), eusi nu luyu pikeun panongton anjeun, kumaha Dursasana customer diatur, sarta kumaha kinerja sakabéh kudu dilacak .

Ieu penting dina sagala skénario, tapi utamana lamun batur salian ti anjeun bakal ngatur kagiatan anjeun, éta bisa nyadiakeun aranjeunna kalayan peta jalan naon kudu jeung teu kudu ngalakukeun.

Sanaos strategi média sosial tiasa diadaptasi, upami diperyogikeun, anjeun kedah mastikeun yén anjeun salawasna gaduh hiji tempat.

Saluran iklan anu anjeun henteu anggo

Upami anjeun badé numbu ka akun média sosial tina halaman wéb anjeun, anjeun leres-leres kedah nganggo saluran éta. Éta henteu katingali saé upami pangguna ngaklik tautan média sosial ngan ukur mendakan yén pembaruan terakhir anjeun 15 bulan kapengker.

Ieu katingalina henteu profésional sareng tiasa nyababkeun calon palanggan naroskeun sanés ngan ukur réliabilitas anjeun tapi, langkung parah, upami bisnis anjeun masih beroperasi. Ieu sigana drastis, tapi naha anjeun badé ngagaleuh hiji perusahaan anu postingan Instagram terakhir ngeunaan pésta Natal 2021 na? Saran kami ngeunaan ieu aya dina dua bagian…

Anu mimiti, anjeun kedah ngeposkeun sacara konsisten dina saluran anjeun. Pituduh nyarankeun anu anjeun kedah pasang di handap ieu:

  • 3 - 5 kali saminggu dina Instagram
  • 2-3 kali sapoé dina X
  • 1 - 2 kali sapoé on Facebook
  • 1 - 2 kali sapoé dina LinkedIn
  • 3 - 5 kali saminggu dina TikTok
  • Saminggu sakali dina Google My Business

Kadua, upami anjeun henteu tiasa komitmen pikeun ngeposkeun rutin, tangtosna henteu numbu ka akun média sosial anu ditaroskeun tina situs anjeun, tapi ogé naroskeun ka diri anjeun naha éta patut anjeun nganggo platform éta.

eusi sarua, platform béda

Duplikat tulisan dina saluran média sosial sigana mangrupikeun kasalahan média sosial anu paling umum. Ngahubungkeun kana eusi anu sami henteu kunanaon sareng anu dipiharep, tapi gaya anu anjeun laksanakeun kedah pas sareng platform anu dipasang. Nada sora anjeun kedah konsisten sareng saluyu sareng merek anjeun, tapi kagiatan anjeun kedah variatif dina platform.

Sadayana anu anjeun pasang kedah dioptimalkeun sasuai. Contona, caption pondok tur snappy ngeunaan infographic nu Anjeun jieun bisa jadi cocog pikeun Instagram, dimana anjeun bisa némbongkeun gambar kaluar dina sakabéh kamulyaan na, tapi pikeun X - dimana babagi gambar diwatesan - anjeun bakal kudu ngamangpaatkeun spasi anjeun. gaduh (280 karakter) béda.

Leungit sesebutan anjeun

Alesan utama pikeun aya dina média sosial nyaéta pikeun ngaktipkeun interaksi sareng jalma anu resep kana merek anjeun. Tapi kumaha cekap anjeun nyukcruk paguneman anu lumangsung ngeunaan anjeun? Sanaos fungsionalitas anu diwangun dina situs média sosial lumayan pikeun nyukcruk nyebatkeun merek anjeun, nalika tingkat interaksi ningkat, anjeun tiasa mendakan yén anjeun mimiti leungit koméntar.

Pastikeun ieu teu lumangsung ku ngagunakeun sistem manajemen média sosial pikeun ngalacak sagala variasi ngaran merk anjeun sarta tweak setelan supados anjeun dibere beja pas saha ngagunakeun istilah ieu.

Ku cara ieu, anjeun bakal salawasna aya di luhureun diskusi, ngamungkinkeun anjeun pikeun ngaréspon gancang henteu paduli naha aya anu naroskeun patarosan ka anjeun, nyanyi pujian anjeun, atanapi masihan tanggapan anu kirang positif. Ieu mawa urang ka titik salajengna…

penanganan goréng konsumén

Sababaraha usaha aktip ngagunakeun saluran média sosial maranéhanana salaku alat pikeun nanganan masalah customer. Batur balk dina pamanggih ieu. Barina ogé, para nasabah anu ngahubungi pikeun ngabagikeun grievancesna pasti bakal kajantenan, janten anjeun kedah mastikeun yén interaksi ieu diurus leres.

Gagalna ngalakukeun ieu sanés ngan ukur ngaburukkeun kaayaan sareng palanggan tapi ogé tiasa nyababkeun karusakan reputasi anu serius pikeun merek anjeun. Ieu sababaraha petunjuk gancang pikeun kumaha anjeun sareng tim anjeun kedah damel sareng palanggan anu henteu sugema:

  • Tetep profésional (sareng tenang, éta sanés pribadi) sepanjang waktos
  • Hapunten tina sagala kasulitan anu disababkeun
  • Pernah kalibet dina argumen
  • Nyobian nyandak sawala jauh tina platform
  • Nyadiakeun garis waktu anu jelas pikeun kontak sareng lengket ieu
  • Hatur nuhun konsumén pikeun eupan balik maranéhanana
  • Pariksa-in jeung konsumén pikeun mastikeun aranjeunna wareg

Kalayan média sosial ieu, interaksi pangguna tiasa janten kasar. Dina hal ieu, jelaskeun kabijakan anjeun ngeunaan pelecehan, sareng upami pas, lirén ngawalon sareng blokir / jempékeun akunna. Anjeun ogé tiasa mertimbangkeun ngalaporkeun aranjeunna ka platform média sosial.

Ieu sadayana ngeunaan anjeun

Sapertos dina kaayaan sosial naon waé, dina média sosial, teu aya anu ngahargaan kalakuan 'kuring kuring'. Terus ngeposkeun ngeunaan produk anjeun, jasa anjeun, kontén anjeun, jalma anjeun, sareng kasuksésan anjeun mangrupikeun cara anu pasti pikeun ngaganggu, sareng pamustunganana kaleungitan, pamiarsa anjeun.

Kasuksésan média sosial sadayana ngeunaan milarian kasaimbangan anu leres antara promosi sareng papacangan. Ngobrol ngeunaan panawaran anjeun tapi ulah nyieun hiji-hijina fokus eusi Anjeun. Campur éta ku naroskeun patarosan, nunjukkeun kontén bisnis sanés, sareng nyorot warta khusus industri anu leres-leres mangpaat pikeun pamiarsa anjeun.

Nalika pamiarsa anjeun muga-muga ningkat, saimbang anu signifikan tina pengikut anjeun bakal janten palanggan anu anjeun parantos dijual. Gaduh jalma-jalma ieu dina pikiran nalika ngatur naon anu anjeun bagikeun. Leres, aranjeunna hoyong ngadangu ngeunaan produk sareng jasa anjeun ti waktos ka waktos, tapi naon deui anu dipikaresep ku aranjeunna?

Taya analisis

Kalayan média sosial, éta gampang digolongkeun kana pola anu rutin ngeposkeun teras hilap. Anjeun nganggo alat manajemén média sosial anjeun pikeun ngajajar sareng ngajadwalkeun kiriman anjeun pikeun saminggu, teras anjeun ngan ukur nganyahokeun réspon naon waé sareng nalika aranjeunna ngaliwat. Bilas jeung ulang.

Pendekatan ieu umumna diadopsi ku usaha anu aya dina média sosial sabab diperkirakeun ku aranjeunna, sanés kusabab aranjeunna hoyong ngahontal naon waé anu mangpaat tina kagiatanana.

Upami anjeun gaduh tujuan dina pikiran (sareng sakumaha anu disorot dina awal tulisan, anjeun leres-leres kedahna), penting pisan yén anjeun nganalisis, diajar, teras adaptasi naon anu anjeun lakukeun. Upami teu kitu, anjeun bakal neruskeun nyieun kasalahan anu sarua leuwih sarta leuwih deui.

Dina interval anu teratur, tingali sadaya kagiatan anjeun, ngajalajah naon anu tiasa dianggo sareng henteu. Jenis tulisan naon anu cocog sareng pamiarsa anjeun? Iraha waktos postingan ieu kaluar? Tulisan naon anu teu dipaliré? Naha tulisan ieu ngagaduhan anu umum?

Pikeun meunangkeun mangpaat pangseueurna ti média sosial, Anjeun kudu nyingkahan posting mindless sarta nempatkeun tinimbangan kana naon nuju anjeun lakukeun. Analisis lengkep penting pikeun ngalakukeun ieu.

Ku kituna aya anjeun boga eta

Éta mangrupikeun kasalahan média sosial umum anu kedah dihindari ku usaha leutik. Upami dianggo leres, platform média sosial anu béda tiasa janten alat anu saé pikeun ngawangun bisnis anu suksés. Sanajan kitu, kadang bisa ngalakukeun leuwih loba ngarugikeun ti alus. Turutan naséhat anu katutupan dina tulisan ieu pikeun mastikeun yén bisnis anjeun henteu gagal tina kasalahan utama.