Në audion që ka qarkulluar në rrjete, është identifikuar lista e zezë e supozuar e Nestor Isidro Garcia dhe/ose Nestor Ernesto Perez Salas, kreu i vrasësve për fëmijët e Joaquin, El Chapo Guzman, me nofkën El Nini, 09 ose Chicken Little. El Nini hedh një seri prej deri në 40 pseudonime se cilët do të jenë armiq të kartelit Sinaloa ose të paktën, mikpritësit e udhëhequr nga Ivan Archivaldo Guzman Salazar, El Chapito dhe vëllezërit e tij, Jesus Alfredo Guzman Salazar, Alfredo, si dhe nga Ovidio Guzman Lopez. E vendosur më mirë si Los Chapitos.

Në rruzaren e armiqve të supozuar, të njëjtat pseudonime të komandantëve të tjerë të supozuar në Kartelin Jalisco Nueva Generacion, përveç La Línea del Cartel de Juarez dhe operatorëve të tjerë në zonën e Baja California. Nuk dihet se kur është regjistruar mesazhi, e vërteta është se emrat e togerëve apo vrasësve të dyshuar të ndryshëm nuk i pëlqejnë tamam Ninit. Aty shkon lista e ndyrë që të shohin nëse po kopjojnë? Janë emrat e të gjithë topave: El Missile, El Pancho Loco, El Caiman, El Kevincillo, El Tio Chuy, El Tio Beny, El Junior, El León, El Vietnam, Carrillo, Chimal, Chávez, Joker, El Omega, El Fofo, El Taquiza, Compadre Talibán, Maquis, El Praga, El Huasteco, El Saco, El Canedo, El Cholo, El Saltagan, El Chiquilin, El Bello dhe El Tostonero ", tregon shefi vrasës i Los Chapitos nëpërmjet radiofrekuencës. .

Felipe, ja ku shkoni, (përpara, përpara): Luis Humberto, El Mocho; Carlos, El Yuyo; Tipi Daniel; Chaparro; Cesar, El Licenciado, El Noche, El Michoacan, El Nicasio, El Abuelo, El Chivon ”, përfundon audion e ndarë si video dhe zgjat vetëm 52 sekonda. Nuk është e qartë nëse këta janë njerëz që duhet të ekzekutohen me urdhër të Los Chapitos apo trupat në komandë të tyre janë ata që duhet të jenë të vëmendshëm ndaj aktiviteteve të tyre në mënyrë që të mos ndërhyjnë në kontrollin e grupit kriminal. si fusha që ajo konteston. Duhet të theksohet se pseudonimet janë vetëm një tregues për të lidhur bosët e drogës me fraksionet armike të kartelit Sinaloa. Në vend të kësaj, mund të ndodhë që këto pseudonime të përsëriten midis së njëjtës anë ose asaj të të kundërtave.

Për shembull, kur kryqëzohen informacionet nga pseudonimet, mund të kuptohet se El Omega do të ishte Felipe Eduardo Barajas Lozano, i cili në vitin 2019 u raportua se kishte një luftë kundër El Güilo, operator i kartelit Sinaloa për disa vite në Baja California. Duhet të theksohet se Barajas Lozano është identifikuar gjithashtu si pjesë e fraksionit Sinaloan, i cili, nga ana tjetër, ka deri në 19 qeliza dhe disa i përgjigjen vetëm themeluesit të vjetër, Ismael Zambada Garcia, El Mayo; ndërsa të tjerët janë në linjë me trashëgimtarët e El Chapo.

Ndërsa El Caimán mund të ishte Edgar Herrera Pardo dhe/ose Julio Alexandre Franco Romo, i njohur gjithashtu si Cabo 8. Por ky kapo u arrestua në San Luis Potosí në gusht 2019, pasi ai konsiderohej si një nga togerët kryesorë të Gjeneratës së Re të Kartelit Jalisco. (CJNG) i komanduar nga rivali më i madh i kartelit Sinaloa, Nemesio Oseguera Cervantes, El Mencho. Nga ana e tij, Joker do të lidhej me komandantin Joker të CJNG, i cili u identifikua kështu në një video në shtator 2019 kur torturonte një zhvatës të dyshuar nga Los Viagras, pasi ai do të mblidhte tarifa në Zihuatanejo, Guerrero. Në atë rast, paralajmërimi ishte që qelia Michoacan të mos përhapej në jug.

Një tjetër nga ata të përmendur është El Chiquilín, një pseudonim i mbajtur gjithashtu nga Ismael Gomez Sierra, operator i CJNG në Baja California. Ky subjekt u kap së bashku me Flavio Roberto Ortiz Munoz, El Basuras, në korrik të vitit të kaluar. Të dy ranë në Ensenada pas punës nga Marina Meksikane. Midis tyre, El Basuras konsiderohej shefi i vrasësve për CJNG në Tecate dhe një objektiv prioritar. "Luis Humberto, El Mocho", siç thuhet kështu nga El Nini, përkon pjesërisht me identitetin e Luis Alberto Mendez Martinez dhe/ ose Gibrán RS, alias El Mocho ose El Fresa, lideri i dyshuar i grupit kriminal La Línea dhe i cili u arrestua në maj të vitit të kaluar.

Ndërsa El Abuelo, nëse janë rivalë, mund të lidhet me Juan Jose Alvarez Farias, lider absolut i të ashtuquajturve United Cartels dhe që vepron në Tepalcatepec, Michoacán. Kartelet e Bashkuara grupojnë së bashku qeliza si Los Viagras, La Nueva Familia Michoacana dhe Los Blancos de Troya; të cilat nga ana e tyre janë në një luftë kundër CJNG. Sipas dokumenteve të përgatitura nga Njësia e Inteligjencës Strategjike e DEA (Administrata e Kontrollit të Drogës), Nestor Ernesto Perez Salas, El Nini, është udhëheqësi i Los Ninis, krahu i sigurisë së Los Chapitos. . Ky kapo urdhëroi, që nga marsi i kaluar, një luftë të brendshme kundër rusëve, të cilët i përgjigjen Mayo Zambada. Edhe pse mosmarrëveshjet tashmë kanë marrë fund.

Ninis u krijua për të kundërshtuar kontrollin e Culiacan kur kryeqyteti i Sinaloa u konfliktua me Lopez Nunez dhe Zambada. Ndonëse në imazhin e Ninit nuk ka asnjë identifikim, në YouTube qarkullojnë trafikantë droge që kërkojnë të përshkruajnë aktivitetet e tij dhe t'i bëjnë një lloj mirënjohjeje, sepse ai është një element efektiv sigurie besnik i Chapitos. Audioja e rrjedhur në internet supozohet se ofron një fotografi të fytyrës së tij dhe dorezat e një pistolete me pseudonimin e tij.