USA Network ја емитуваше 446-та епизода од WWE NXT ноќта во средата, 10 февруари. Овој нов дел забележа бројка на публика од 558,000 гледачи, што претставува намалување од 8.52% во споредба со минатата недела кога беа регистрирани вкупно 610,000 гледачи.

Оваа епизода имаше неколку стимулации, како на пр Победа на МСК против Legacy of the Phantom, триумфот на Shotzi Blackheart и Ember Moon против The Way и борбата помеѓу Kushida и Ostin Theory. Во главниот настан, Гризлд Јанг Ветеранс ги победија Тимоти Тачер и Томазо Чампа и се пласираа во финалето на Dusty Rhodes Tag. Тимски класик.

Видео на YouTube

NXT беше 62-то најгледано кабелско ТВ шоу на денот во рамките на демографијата на интерес, што одговара на возраст од 18-49 години. Ова е значително намалување во однос на претходната недела кога беше рангирана на 51 место меѓу 150-те најгледани на кабелска телевизија во рамките на демографијата од интерес.

За споредба, AEW Dynamite забележа 741,000 гледачи и се рангираше на 21-то место во демографијата на интерес. Шоуто „All Elite Wrestling“ го надмина NXT во сите демографски податоци, освен 50+ старосниот опсег од 0.29 удел за Dynamite наспроти 0.12 за NXT во опсег од 18-49 години.

NXT ИСТОРИЈА НА ПУБЛИКАТА НА МРЕЖАТА НА САД

18 септември 2019 година: 1,179,000 гледачи
25 септември 2019 година: 1,006,000 гледачи
2 октомври 2019 година: 891,000 гледачи
9 октомври 2019 година: 790,000 гледачи
16 октомври 2019 година: 712,000 гледачи
23 октомври 2019 година: 698,000 гледачи
30 октомври 2019 година: 580,000 гледачи
6 ноември 2019 година: 813,000 гледачи
13 ноември 2019 година: 750,000 гледачи
20 ноември 2019 година: 916,000 гледачи
27 ноември 2019 година: 810,000 гледачи
4 декември 2019 година: 845,000 гледачи
11 декември 2019 година: 778,000 гледачи
18 декември 2019 година: 795,000 гледачи
25 декември 2019 година: 831,000 гледачи
1 јануари 2020 година: 548,000 гледачи
8 јануари 2020 година: 721,000 гледачи
15 јануари 2020 година: 700,000 гледачи
22 јануари 2020 година: 769,000 гледачи
29 јануари 2020 година: 712,000 гледачи
5 февруари 2020 година: 770,000 гледачи
12 февруари 2020 година: 757,000 гледачи
19 февруари 2020 година: 794,000 гледачи
26 февруари 2020 година: 717,000 гледачи
4 март 2020 година: 718,000 гледачи
11 март 2020 година: 697,000 гледачи
18 март 2020 година: 542,000 гледачи
25 март 2020 година: 669,000 гледачи
2 април 2020 година: 590,000 гледачи
8 април 2020 година: 693,000 гледачи
15 април 2020 година: 692,000 гледачи
22 април 2020 година: 665,000 гледачи
29 април 2020 година: 637,000 гледачи
6 мај 2020 година: 663,000 гледачи
13 мај 2020 година: 605,000 гледачи
20 мај 2020 година: 592,000 гледачи
27 мај 2020 година: 731,000 гледачи
3 јуни 2020 година: 715,000 гледачи
10 јуни 2020 година: 677,000 гледачи
17 јуни 2020 година: 746,000 гледачи
24 јуни 2020 година: 786,000 гледачи
1 јули 2020 година: 792,000 гледачи
8 јули 2020 година: 759,000 гледачи
15 јули 2020 година: 631,000 гледачи
22 јули 2020 година: 615,000 гледачи
29 јули 2020 година: 707,000 гледачи
5 август 2020 година: 753,000 гледачи
12 август 2020 година: 619,000 гледачи
19 август 2020 година: 853,000 гледачи
26 август 2020 година: 824,000 гледачи
1 септември 2020 година: 849,000 гледачи
8 септември 2020 година: 838,000 гледачи
16 септември 2020 година: 689,000 гледачи
23 септември 2020 година: 696,000 гледачи
30 септември 2020 година: 732,000 гледачи
7 октомври 2020 година: 639,000 гледачи
14 октомври 2020 година: 651,000 гледачи
21 октомври 2020 година: 644,000 гледачи
28 октомври 2020 година: 876,000 гледачи
4 ноември 2020 година: 610,000 гледачи
11 ноември 2020 година: 632,000 гледачи
18 ноември 2020 година: 638,000 гледачи
25 ноември 2020 година: 712,000 гледачи
2 декември 2020 година: 658,000 гледачи
9 декември 2020 година: 659,000 гледачи
16 декември 2020 година: 766,000 гледачи
23 декември 2020 година: 698,000 гледачи
30 декември 2020 година: 586,000 гледачи
6 јануари 2021 година: 641,000 гледачи
13 јануари 2021 година: 551,000 гледачи
20 јануари 2021 година: 659,000 гледачи
27 јануари 2021 година: 720,000 гледачи
3 февруари 2021 година: 610,000 гледачи
10 февруари 2021 година: 558,000 гледачи