• WWE TLC да има натпревар помеѓу Роман Рејнс и Кевин Овенс
  • Роман Рејнс го нападна Кевин Овенс на WWE SmackDown минатата недела

WWE Koutundown на TLC започна, а има епизода од SmackDown. WWE би сакал да ги зајакне приказните преку епизодата оваа недела само кога компанијата ќе објави што ќе се случи во SmackDown оваа недела. Роман Рејнс беше нападнат од Кевин Овенс минатата недела, но сега се верува дека Кевин Овенс ќе му се одмазди на племенскиот поглавар Роман Реинс за напредување на приказната.

Што се случи во WWE Smackdown минатата недела?

Минатата недела, Кевин Овенс влезе и донесе маси, скали и столови во рингот. Во меѓувреме, Џеј Усо изјави дека сака да му одржи лекција на Овенс по која Џеј Усо си замина од бекстејџ. Кевин Овенс го пресече промото и го нагости својот натпревар. За тоа време тој зборуваше за маси и столови. Се качуваа по скалата и сечеа промоции. При тоа дојде Џеј Усо и го нападна Овенс. За тоа време Овенс направи огромен кам-бек и го нападна Усо.

Потоа, влезот на универзалниот шампион на WWE Роман Рејнс, иако Кевин Овенс го предизвика, тој не отиде во рингот. Како резултат на тоа, Римјаните се вратија назад. По ова Овенс отиде зад сцената со челично столче. Бекстејџот Кевин Овенс го бараше Големото куче, но беше запрен и испрашуван од Кајла Брекстон. Тој одговараше на прашања, но Роман Рејнс дојде и жестоко го нападна и даде силна порака за TLC.

Сега Роман Рејнс и Кевин Овенс се натпреваруваат во WWE TLC. Сепак, ова не е прв пат кога и Рејнс и Овенс ќе се соочат во рингот, и двајцата се соочиле со нив многу пати досега. Сега треба да се види дали некој ќе победи во TLC што ќе се одржи на 20 декември (21 декември во Индија).