Како да го исклучите телефонскиот број од TikTok
Како да го исклучите телефонскиот број од TikTok

Се прашувате како да го исклучите вашиот телефонски број од TikTok, како да го отстраните или промените вашиот мобилен број од сметката на TikTok, да го промените вашиот број на сметката на TikTok -

TikTok (познат како Douyin во Кина) е услуга за видео хостирање со кратки форми во сопственост на ByteDance. Им овозможува на корисниците да креираат, гледаат и споделуваат видеа снимени на мобилни уреди.

Има многу случаи кога сакаме да го отстраниме или откачиме нашиот телефонски број од платформа за социјални медиуми и TikTok е еден од нив. Ние, исто така, ги сакавме истите работи, но можевме лесно да го отстраниме мобилниот број.

Значи, ако и вие сте еден од оние кои сакаат да го откачат вашиот телефонски број од TikTok, само треба да ја прочитате статијата до крај бидејќи ги наведовме чекорите со кои можете да го направите тоа.

Како да го исклучите телефонскиот број од TikTok?

Не постои директен начин да го отстраните или прекинете поврзувањето на вашиот телефонски број од TikTok. Сепак, можете да го промените или ажурирате мобилниот број со нов број од поставките за апликацијата TikTok.

Отстранете го вашиот мобилен број

1. Отворете го Апликација TikTok на вашиот уред.

2. Кликнете на Икона јас на долната десна страна за да го посетите вашиот профил.

3. Допрете на икона со три точки на горе-десната страна.

4. Под Подесувања и приватност, допрете на Управувајте со мојата сметка под делот Сметка.

5. На следниот екран, ќе видите a Телефонски број опција со вашиот мобилен број, допрете на неа.

6. Пред да го промените вашиот број, TikTok ќе побара од вас да го потврдите вашиот тековен број. Допрете на Испратете код потоа внесете го кодот испратен до вашиот телефонски број и допрете на потврди за да го потврдите.

7. Откако ќе ја потврдите струјата, внесете го новиот број и допрете Испрати копче.

8. Конечно кликнете на Испрати OTP за да го потврдите новиот број.

Контактирајте со TikTok за да го отстраните бројот

Ако немате пристап до тековната и сакате да ја отстраните од вашата сметка на TikTok, следете ги чекорите подолу.

1. Отворете го Апликација TikTok на вашиот телефон.

2. Допрете на Икона јас за да го отворите доводот на вашиот профил.

3. Кликнете на икона со три точки на врвот.

4. Под Подесувања и приватност, допрете на Пријави проблем.

5. На следниот екран, изберете Сметка и профил.

6. Кликнете на Сè уште имам проблем и опишете го вашиот проблем. На пример, „Здраво Тим, немам пристап до мојот регистриран мобилен број и сакам да го отстранам од мојата сметка. благодарам“

7. Пријавете го проблемот и поддршката на TikTok ќе ве контактира за потврда и ќе го отстрани вашиот број.

Заклучок: Откачете го вашиот телефонски број од TikTok

Значи, ова се начини на кои можете да го отстраните или откачите вашиот телефонски број на TikTok. Се надевам дека овој напис ви е корисен; ако сте го направиле, споделете го со вашите пријатели и семејството.

За повеќе статии и ажурирања, придружете ни се Телеграм група и бидете член на DailyTechByte семејството. Исто така, следете не Google News, Twitter, Instagram, и Facebook за брзи ажурирања.

Вие исто така како што се: