Netflix's Седумте смртоносни гревови е лиценцирана ексклузивна аниме серија. Приказната на ова аниме е адаптирана од истоимената манга напишана од авторката Накаба Сузуки. „Седумте смртни гревови“ го зафати светот на анимето. „Седумте смртни гревови“ направи огромно име во светот на анимето со многу необична приказна и интересна екипа на ликови. Франшизата има многу лојални следбеници откако продаде над 37 милиони примероци од мангата ширум светот. Студиото порано беше анимирано од A-1 Images, но Студио Дин оттогаш има нов дом.

Фрли 

Иако ништо официјално не е откриено, можеме да ги очекуваме овие актерски екипи заедно со некои нови ликови во претстојната сезона. Врз основа на претходните сезони, треба да го слушнеме враќањето на Јуки Каџи и Брајс Папенбрук во улогата на Мелиодас, Мисаки Куно и Кристина Валензуела ја играат улогата на Хок, Сора Амамија и Ерика Харлахер ја играат улогата на Елизабет, Аои Јуки и Ерика. Мендез го изразува гласот на Дајан, Џун Фукујама и Макс Мителман како глас на Кинг, Мамору Мијано и Роби Дејмонд играат Глитандер и многу повеќе.

Парцел 

Бидејќи ништо официјално не е објавено од креаторите на анимето, тешко е да се каже што би можело да се случи во претстојната сезона. Но, она што сигурно го знаеме е дека во миксот ќе бидат додадени нови ликови и заплетот ќе се базира на оригиналот, но и на новите ликови. Можеме да кажеме и дека приказната за претстојната сезона ќе се базира на познатата манга.

Датум на издавање 

Не се надевајте дека наскоро ќе ја видите 5-та сезона од Седумте смртни гревови Netflix. Серијата првично се очекуваше да се врати во Јапонија во октомври 2020 година, но поради пандемијата COVID-19, петтата сезона оттогаш е одложена. На страницата The Seven Deadly Sins беше објавено официјално соопштение. Конечно, најавен е ажуриран датум на издавање и, како што е планирано, серијата ќе се емитува во јануари 2021 година во Јапонија. Анимето ќе биде објавено и за остатокот од светот откако анимето ќе биде објавено во Јапонија.