Ѕвездите на „Фантастична борба“ Кристин Барански и Аудра Мекдоналд беа обединети од креаторите на серијата Роберт и Мишел Кинг за дигитален панел за нејзиниот телевизиски фестивал ATX за да разговараат за претстојната петта сезона од спин-офот на „Добрата сопруга“.

Како и во претходните сезони, приказните ќе откријат вистински актуелни настани; под услов крајното лудило на 2020 година, фановите може да очекуваат да најдат сезона со екстра мамурлак, како што е бунтот на 6 јануари.

„Мислам дека оваа година е под влијание на 6 јануари повеќе од било што друго“, рече Роберт Кинг, како што е споменато од Deadline, чувството дека нацијата е малку распадната и дали постои начин да се спои?

Видео на YouTube

Во новата сезона ќе се одрази и убиството на Џорџ Флојд од страна на поранешниот полицаец Дерек Шовин и Америка соочена со безброј години системски расизам.

„Она што јас секогаш го велам во врска со кралевите е дека тие секогаш се надополнуваат на линијата...и велат: „Тоа се случува“ и го осветлуваат тоа“, рече Мекдоналд. „Тие не се плашат да станат неуредни, а тоа се случува оваа година: станува неуредна“.

Исто така, дел од таблата беа нови додатоци на фрлањето Менди Патинкин и Чармејн Бингва.

„Јас учам за овој човек секоја минута од секој ден“, објасни Патинкин за неговата личност, исклучително неортодоксниот судија Хал Вакер. „Верувам дека сите учиме“.

Бингва сподели и некои детали за нејзиниот лик, адвокатката дебитант Кармен Мојо, која штотуку се приклучи на фирмата.

„Кармен е надвор од тежок дел од градот. Чувствувам дека таа немаше директен пат низ колеџите на Ivy League до нејзината егзистенција и порасна околу луѓе кои беа угнетувани од машината, затоа рано, таа одлучи да го направи системот да работи за неа“, објасни таа. „Мојот омилен начин на размислување за неа е, таа често игра шах додека другите играат дама. Таа е неконзистентна и секако е аутсајдер“.

Во меѓувреме, креаторите на серијата исто така веруваа дека е важно да се покрие пандемијата на почетокот на сезоната.

„Разбравме пред да започнеме со каква било приказна, моравме да разбереме, низ што преживеаја изминатава година? Рекла Мишел Кинг. „Разбирате, оваа пандемија беше толку тешка за сите. Како беше за Лиз и Дајан и сите други? Сакавме да го направиме ова во една епизода за да не стигнеме“.

Петтата сезона на „Фантастичната борба“ премиерно ќе биде прикажана на 1 јули на W Network.

Видео на YouTube