Тоа е ѕвездената серија на Еми наградите од 2021 година. Наградите Еми веќе се меѓу фаворитите за освојување на 73-то издание. Сепак, успехот на Маре од Исттаун не значи дека минисеријата на HBO ќе се врати на втор дел. На почетокот не беше наменета да биде ограничена фикција, ниту пак беше недостаток на интерес од страна на вклучените. Сепак, крајниот приоритет е да се каже нешто вредно. Бред Ингелсби создаде минисерија со Кејт Винслет и таа живее.

Имаше една работа што ја кочеше Mare of Easttown сезона 2, сезона 2 назад: Добра приказна. Ова беше нешто за што доста се дискутираше во последните недели. Сите инволвирани страни ја изразија својата надеж и го споделија својот ентузијазам за можноста за добра серија. Кејт Винслет во последните изјави отиде чекор понатаму.

Крајниот рок од актерката го известила дека разговорите се во тек и дека може да се утврди дали разговараат за тоа прашање.

„Би сакал да го репродуцирам. Верувам дека има уште многу поглавја во историјата на оваа приказна. Приказната можеби беше успешна, но тоа не значи дека ќе може повторно да се раскаже. Сепак, тоа не значи дека треба да ги затворите вратите. Ги отвораме вратите и истражуваме што е зад нив“.

Винслет јасно кажува дека работата започнала да се најде добра приказна. Оваа иста тема пред неколку недели ја истакна и Бред Ингелсби, креаторот на серијата. Тој ја носи целата тежина на она што се случува“. Не знам ни што е приказната. И тоа е местото каде што лежи проблемот во моментов.“ TVLine го праша за тоа.

Нивниот дел е да ги следат директивите на HBO“. Во моментов ја нема таа приказна. Кој знае? Ќе чекаме да видиме што ќе се случи со него, да кажеме“.