Шон Рос Сап, новинар во последните неколку часа објави видео на кое се гледа како тренира Џими Усо во Центарот за изведба на WWE. Ова би бил почеток на неговото закрепнување од повредата на коленото што го стави надвор од терените од март 2020 година.

На видеото се гледа како Џими Усо вежба додека трча. Тоа е пробив, но сè уште не се знае кога ќе се врати во рингот на WWE. Во октомври 2020 година, беше објавено дека тој можеби се вратил на теренот порано од очекуваното. Тој се појави во пеколот во ќелија за да биде дел од крајот на борбата помеѓу неговиот брат Џеј Усо и неговиот братучед Роман Реинс. После тоа, тој никогаш повеќе не беше на екранот и досега отсуствуваше.

Џими Усо не се борел од тројната закана на WrestleMania 36 за SmackDown Tag Team Championship. Отпрвин, се шпекулираше дека може да се бори со Роман Рејнс по обидот на Џеј Усо за шампионатот WWE, но тој план беше отфрлен бидејќи неговата еволуција во закрепнување беше побавна од очекуваното.

Џеј Усо е повреден на Смекдаун

На нејзините приказни на Инстаграм, Џеј објави слика на која се гледа модричен палец. Џеј во текстот посочи дека повредата настанала во Елиминациската комора. Подоцна, тој покажа фотографија од неговото стапало потопено во вода за да го помогне процесот на заздравување. Не е познато дали оваа мала повреда ќе значи загуба на борецот оваа недела во Friday Night SmackDown.