Како да го вклучите или исклучите темниот режим во Safari на iPhone или iPad?
Како да го вклучите или исклучите темниот режим во Safari на iPhone или iPad?

Safari е популарен веб-прелистувач развиен од Apple и е претходно инсталиран на уредите на Apple. Повеќето луѓе користат Safari како стандарден прелистувач на уредите на Apple за да пребаруваат што било на Интернет.

Исто како и другите прелистувачи, Safari исто така ја има темата за темниот режим што корисниците можат да ја овозможат или оневозможат во поставките на апликацијата. Темниот режим е многу корисен за очите, особено во текот на ноќта. Исто така, помага во заштеда на траењето на батеријата на OLED дисплеите.

На многу корисници им се допаѓа Темната тема додека прелистуваат, но има и некои корисници на кои не им се допаѓа темната тема или многу пати таа не работи добро на некои веб-локации. Оттука, корисниците сакаат да го оневозможат.

Значи, ако и вие сте еден од оние кои сакаат да го вклучат или исклучат темниот режим во Safari, само треба да ја прочитате статијата до крај бидејќи ги додадовме чекорите за тоа.

Како да го вклучите или исклучите темниот режим во Safari?

Значи, можеби се обидувате да откриете како можете да го оневозможите темниот режим на Safari бидејќи ако сте го овозможиле темниот режим на вашиот iPhone, сите апликации автоматски ќе ја користат темната тема наместо вие да ги оневозможите за одредена апликација.

Во оваа статија, ги додадовме чекорите со кои можете да ја овозможите или оневозможите темната тема во прелистувачот Safari на вашиот iPhone или iPad.

Овозможи темна тема

Можете лесно да ја вклучите темната тема во Safari на вашите iOS уреди. Следете ги чекорите подолу за да го направите тоа.

1. Отворете го Прелистувач Safari на вашиот iPad или iPhone.

2. Допрете на икона со три линии на горе-левата страна.

3. Кликнете на Темна тема: исклучена од менито што се појави.

4. Прелистувачот автоматски ќе ја овозможи темната тема.

Оневозможи темна тема

Ако сакате, можете да ја оневозможите и темната тема. Следете ги чекорите подолу за да го исклучите темниот режим на прелистувачот Safari на вашиот iPhone или iPad.

1. Отворете го Сафари апликација на вашиот уред.

2. Кликнете на мени со хамбургер на горната лева страна на екранот.

3. Допрете на Темна тема: вклучено од дадените опции.

4. Откако ќе допрете, автоматски ќе ја оневозможи темната тема.

Заклучок

Значи, ова се чекорите со кои можете да го вклучите или исклучите темниот режим во Safari на вашиот iPhone или iPad уред. Се надевам дека овој напис ви е корисен; ако сте го направиле, споделете го со вашите пријатели и семејството.