Како да поправите проблем со избор на сметка на Messenger
Како да поправите проблем со избор на сметка на Messenger

Се прашувате како да го поправите проблемот со избор на сметка на Messenger, Поправете го Messenger постојано барате да се смени проблемот со сметката -

Messenger е апликација и услуга за инстант пораки развиена од Мета. Messenger е поврзан на Facebook, а корисниците ќе мора да се логираат на нивниот Facebook профил за да се логираат и користат Messenger.

Некои корисници пријавија дека ја гледаат пораката Изберете сметка секој пат кога ја отвораат апликацијата на нивниот уред. Не грижете се, ние сме тука да ви помогнеме.

Значи, ако и вие сте еден од оние кои се соочуваат со проблем Избери сметка на Messenger, само треба да ја прочитате статијата до крај бидејќи ги наведовме чекорите за да го поправите.

Како да го поправите изборот на сметка за проблем со Messenger?

Многу корисници пријавија дека не можат да ја користат апликацијата Messenger бидејќи добиваат порака за грешка „Избери сметка“ секогаш кога ќе ја отворат апликацијата.

Во оваа статија, додадовме неколку најдобри начини со кои можете да го поправите проблемот со Изберете сметка на Messenger.

Рестартирајте го вашиот телефон

Првиот метод со кој можете да се обидете да го решите проблемот е да го рестартирате уредот бидејќи рестартирањето на телефонот ги поправа повеќето проблеми со кои се соочил корисникот на својот уред. Еве како можете да го рестартирате паметниот телефон.

Рестартирајте го iPhone X и подоцна:

 • Долго притиснете го Странично копче Волумен надолу копчиња одеднаш.
 • Ослободете ги копчињата кога ќе се појави лизгачот.
 • Поместете го лизгачот да го исклучите вашиот iPhone.
 • Почекајте неколку секунди и задржете го Странично копче додека не се појави логото на Apple.

Рестартирајте го iPhone сите други модели:

 • Долго притиснете го Спиење / Разбуди копче. На постарите телефони, тоа е на врвот. На серијата iPhone 6 и понови, тоа е на десна страна на телефонот.
 • Ослободете ги копчињата кога ќе се појави лизгачот.
 • Поместете го лизгачот да го исклучите вашиот iPhone.
 • Откако ќе се исклучи, притиснете и задржете го Копче за спиење / будење.
 • Ослободете го копчето кога ќе се појави логото на Apple и почекајте iPhone да заврши со рестартирање.

Рестартирајте ги телефоните со Android:

 • Долго притиснете го Копче за напојување или странично копче на вашиот телефон со Android.
 • Кликнете на Рестарт од екранот.

Исчистете ги податоците од кешот

Чистењето на податоците од кешот ги поправа повеќето проблеми со кои се соочи корисникот. Оттука, потребни ви се јасни датотеки од кешот за да го решите проблемот. Еве како можете да го направите тоа на вашиот уред.

На Android:

 • Притиснете и задржете Икона за апликацијата Messenger и кликнете на икона „јас“..
 • Допрете Исчисти податоци or Складирање на краста or Употреба на чување.
 • Конечно кликнете на Clear Cache за чистење на податоците од кешот.

На iPhone:

Уредите со iOS немаат опција за чистење на податоците од кешот. Наместо тоа, тие имаат функција Offload App која ги брише сите кеширани податоци и повторно ја инсталира апликацијата. Еве како можете да ја исклучите апликацијата Messenger.

 • Отидете до Подесувања >> Генерално >> Складирање на iPhone.
 • Еве, ќе видите Messenger, допрете го.
 • Сега, кликнете на Преземете ја апликацијата опција.
 • Потврдете го со повторно допирање на него.
 • Конечно, допрете на Реинсталирајте ја апликацијата.

Ажурирајте ја или повторно инсталирајте ја апликацијата

Ажурирањата на апликациите доаѓаат со подобрувања и поправени грешки со кои се соочија корисниците на претходната верзија на апликацијата. Значи, ако користите застарена верзија на апликацијата, тогаш треба да ја ажурирате.

Исто така, некои корисници пријавија дека можат да го поправат проблемот со Изберете сметка по ажурирањето на апликацијата. Еве како можете да ја ажурирате апликацијата Messenger.

 • Отворете го Google Play Продавница or App Store на вашиот уред.
 • тип Messenger во полето за пребарување и притиснете enter.
 • Кликнете на Копче за ажурирање за да ја преземете најновата верзија на апликацијата.

Готово, успешно ја ажуриравте апликацијата Messenger и вашиот проблем треба да се реши. Алтернативно, можете исто така да ја деинсталирате и повторно да ја инсталирате апликацијата за да го решите проблемот.

Проверете дали е долу

Ако не можете да го решите проблемот на апликацијата Messenger, најверојатно е дека е неисправна. Значи, проверете дали серверите на Messenger се исклучени или не. Еве како можете да проверите дали е долу или не.

 • Отворете прелистувач на вашиот уред и посетете веб-локација за детектор за прекини (на пр. Downdetector or IsTheServiceDown)
 • Откако ќе се отвори, напишете Messenger во полето за пребарување и притиснете enter.
 • Сега, проверете го шилецот во графиконот. А огромен шип на графиконот значи дека многу корисници се доживување грешка на Messenger и најверојатно е долу.
 • Ако Месинџер сервери се долу, почекајте некое време бидејќи може да потрае a неколку часа за Messenger да го реши проблемот.

Заклучок: Поправете Изберете проблем со сметката на Messenger

Значи, ова се начини на кои можете да го решите проблемот со Изберете сметка на Messenger. Се надеваме дека статијата ви помогна да го решите проблемот што го добивате на вашата сметка.

За повеќе написи и ажурирања, следете не на социјалните медиуми сега и бидете член на DailyTechByte семејството. Следете не Twitter, Instagram, и Facebook за повеќе неверојатни содржини.

Вие исто така како што се:
Како да ограничите или одбраните некого на Messenger?
Како да испратите звучни емотикони во Facebook Messenger?