Како да ги оневозможите лебдечките меури за известување во Android или iPhone
Како да ги оневозможите лебдечките меури за известување во Android или iPhone

Исклучете ги известувањата за лебдечки меурчиња, како да ги оневозможите лебдечките меурчиња за известување во Android или iPhone, исклучете го меурот од сите апликации или специфична апликација или од специфичен разговор, оневозможете меурчиња на MIUI -

Балонот за известување е функција која им овозможува на корисниците пристап до разговор од кој било екран на вашиот уред со Android или iOS со кликнување на иконата на профилната слика на корисникот со кој разговарате.

Сепак, многу пати не сакаме да ја користиме оваа функција бидејќи секогаш кога добиваме порака, разговорот се појавува на екранот во форма на скокачки балон што ја прекрива тековната активност што може да биде доста досадно.

Значи, ако сте еден од оние кои сакаат да го оневозможат балонот за известување на вашиот уред со Android, прочитајте ја статијата до крај бидејќи ги наведовме чекорите за да го исклучите

Како да ги оневозможите лебдечките меури за известување во Андроид?

Ако сакате да се ослободите од лебдечките меури за известување на вашиот уред, ги наведовме чекорите за нивно оневозможување. Прочитајте ја статијата за да ги проверите сите споменати чекори.

Исклучете го меурот за известување за специфичен разговор

Можете да го исклучите лебдечкиот меур за известување за одреден разговор, еве како можете да го оневозможите.

 • Откако ќе ја примите пораката или известувањето за некое лице, поминете го тоа известување надолу за да го проширите, а потоа отворете лебдечки прозорец.
 • Кликнете на Управување со на долната лева страна на лебдечкиот прозорец.
 • Еве, кликнете на Не измачувај разговор.

Готово, успешно го оневозможивте за конкретен разговор и нема да ги видите сите идни меурчиња за тој разговор.

Исклучете го меурот за известување за одредена апликација

Ако сакате да го исклучите лебдечкиот меур за известување за одредена апликација на вашиот уред со Android, следете ги чекорите што ги споменавме подолу.

 • Отворете го Подесувања на вашиот уред со Android.
 • Кликнете на Апликации и известување или побарајте го во лентата за пребарување.
 • Допрете Погледнете ги сите апликации за да видите список на сите апликации инсталирани на вашиот уред.
 • Кликнете на стан за кои сакате да ги оневозможите меурчињата.
 • Сега, кликнете на Известувања и одберете Меурчиња.
 • Конечно кликнете на Ништо не може да меури да го запре.

Исклучете го меурот за известување за сите апликации

Можете исто така да го оневозможите лебдечкиот балон за известување на Сите апликации на вашиот телефон со Android. Еве како можете да го направите тоа.

 • Отворете го Подесувања на вашиот уред.
 • Кликнете на Апликации и известувања потоа одберете Известувања.
 • Допрете Меурчиња од дадените опции.
 • Алтернативно, можете да пребарувате за Меурчиња во лентата за пребарување.
 • Еве, ќе видите Дозволете апликациите да прикажуваат меурчиња опција.
 • Исклучете го прекинувачот за Дозволи апликациите да прикажуваат меурчиња.

Готово, успешно ги оневозможивте од сите апликации. Сега, ниту една апликација нема да ви испраќа меурчиња за известување. Исто така, можете повторно да ги овозможите во иднина од овој дел.

Како да ги оневозможите лебдечките меури за известување во iPhone?

Ако сакате да ги оневозможите меурчињата на вашиот iPhone, можете лесно да го направите тоа бидејќи тие исто така имаат слична функција на функцијата меурчиња за известување на Android. Еве како можете да го исклучите на вашиот iPhone.

 • Отворено Подесувања на вашиот iPhone или iPad.
 • Кликнете на Известувања од дадените опции.
 • Допрете на апликацијата за кои сакате да ги оневозможите значките.
 • Вклучете го копчето за Икона за значка за да го исклучите известувањето за значката за таа апликација.

Заклучок

Значи, ова се начини на кои можете исклучете ги меурчињата за известување на вашиот Андроид уред. Се надеваме дека статијата ви помогна да ги оневозможите.

За повеќе написи и ажурирања, следете не на социјалните медиуми сега и бидете член на DailyTechByte семејството. Следете не Twitter, Instagram, и Facebook за повеќе неверојатни содржини.

Како да ги исклучам известувањата за меурчиња?

Можете лесно да го оневозможите на вашиот уред со Android. За да го направите тоа, отворете Поставки на вашиот уред >> Одете во Апликации и известувања >> Изберете ја апликацијата за која сакате да ја оневозможите >> Кликнете на Известувања и потоа меурчиња >> Исклучете го копчето за оневозможување.

Како да ги оневозможите меурчињата на MIUI за телефоните Poco или Xiaomi или Redmi?

Во MIUI ќе видите меурчиња под опцијата Developers. За да го оневозможите, отворете Поставки на вашиот телефон Poco или Redmi или Xiaomi >> Одете во Дополнителни поставки >> Опции за програмери >> Тука, ќе видите меурчиња во делот Апликации. Можете да го оневозможите со исклучување на копчето за меурчиња.