Како што сите обожаватели сигурно разбираат дека Хилда е британско-канадка, обнови план за веб-телевизор кој зависи од разумната романска стратегија на истото име на Лук Пирсон. Аранжманот го направи Лук Пирсон, а е целосно заснован на неговиот реалистичен роман со слично име. Пренесени од Silver gate Media и Mercury Film дела, текот на една активност ќе ги следи искуствата од предизвикувањето на Хилда, синокоса адолесцентка која, блиску до нејзината еленска лисица Твиг, оди во градот Столберг, дружејќи се со дури и најопасни ѕверови.

Слично на повеќето верни доживотни ТВ-аранжмани, обновувањето на емисиите како Хилда е помалку под влијание на затворањата поврзани со СОВИД-19, што значи дека тие аранжмани имале опција да продолжат да доставуваат и доставуваат сцени. На краток рок, Хилда и другите емисии за обновување се претвораат во суштината на ТВ. Понатаму, со својот нов визуелен план и стилски стил есен/зима, сезона 2 на Хилда доаѓа во наредниот период за божиќната сезона.

Датумот на издавање на 2-та сезона на Хилда

Достигнувањето на главната сезона ќе биде реставрација на оживеаниот аранжман. На овој начин, во октомври 2018 година, Нетфликс го обнови аранжманот за следната сезона. Претстојната сезона требаше да дебитира во одреден момент во 2020 година. Во секој случај, моменталната ситуација можеби имала влијание врз создавањето. Во тој случај, датумот на објавување ќе биде одложен за 2021 година. Во моментов, се очекува официјална изјава за ова прашање.

Улогата на Хилда 2 сезона

Според различни вести, актерите кои ќе ја видиме Хилда во втората сезона се Дејзи Хагард во функција на мајка, инаку позната како Јохана, Нина Сосања, како Рис Покни, Расмус Хардикер како Алфур Олдриќ и Каиса Хамарлунд. Не е наведено ново ажурирање за новите поединци од актерската екипа.

Што ќе се случи во третата сезона?

Хилда е британско-канадски оживуван аранжман кој е изграден од роман со слично име, компониран од Лук Пирсон. Примарната сезона на Хилда ќе се појави на Нетфликс на 21 септември 2018 година како оригинален аранжман на Нетфликс со сезона од 24 минути за секоја сцена. Во почетните две сцени на Хилда беа прикажани на прославата на меѓународниот филм за деца во Њујорк на 25 февруари 2018 година, пред да бидат објавени сите тринаесет сцени на Netflix.