Почетна интернет 8 најдобри начини да го поправите Spotify што не се вчитува или не работи

8 најдобри начини да го поправите Spotify што не се вчитува или не работи

0
8 најдобри начини да го поправите Spotify што не се вчитува или не работи
8 најдобри начини да го поправите Spotify што не се вчитува или не работи

Се прашувате како да го поправите Spotify што не се вчитува или работи, решавајте го Spotify ако не работи правилно, Spotify не реагира на компјутер или апликација за мобилен телефон -

Spotify е давател на аудио стриминг и медиумски услуги. Тоа е широко користена платформа и има милиони активни корисници ширум светот.

Многу корисници се жалат дека нивната апликација Spotify не работи или не се вчитува правилно. Некои корисници исто така го пријавија истиот проблем на веб-прелистувачот. И ние го добивме истиот проблем, но можевме лесно да се ослободиме од тоа.

Значи, ако и вие сте еден од оние кои се соочуваат со истиот проблем на Spotify, само треба да ја прочитате статијата до крај бидејќи ги додадовме начините на кои можете да го поправите.

Како да го поправите Spotify што не се вчитува или не работи?

Може да има различни причини за Spotify да не се вчитува или да работи проблем на Spotify, а една од нив е поврзувањето на интернет. Други причини може да бидат податоци за кешот и грешки/бубачки во услугата. Во оваа статија, наведовме неколку најдобри начини за решавање на проблемот на вашиот телефон и компјутер.

Проверете го вашиот интернет

Првиот метод со кој можете да се обидете да го решите проблемот е да ја проверите брзината на интернет бидејќи ако е мала, Spotify можеби нема да може да се вчита или да работи правилно. Ако не сте сигурни за вашата брзина на интернет, можете да извршите тест за брзина за да ја проверите. Еве како можете да ја проверите брзината на интернетот.

1. Отворете прелистувач на вашиот уред и посетете ја Тест за брзина на Интернет веб-страница (како fast.com, speedtest.net, speakeasy.net, итн.).

2. Кликнете на Go or почеток копче ако тестот за брзина не започне автоматски.

Проверете ја брзината на Интернет

3. Почекајте неколку секунди или минути додека веб-локацијата не го заврши тестот.

4. Откако ќе завршите, ќе ви ги покаже брзините на преземање и испраќање.

Проверете ја брзината на Интернет

5. Ако брзината на интернетот ви е прениска, треба да се префрлите на стабилна мрежа за да го решите проблемот.

Рестартирајте го уредот

Рестартирањето на уредот ги поправа повеќето проблеми со кои се соочи корисникот на него. Еве како можете да го рестартирате вашиот уред.

Рестартирајте го iPhone X и подоцна:

 • Долго притиснете го Странично копче Волумен надолу копчиња одеднаш.
 • Ослободете ги копчињата кога ќе се појави лизгачот.
 • Поместете го лизгачот да го исклучите вашиот iPhone.
 • Почекајте неколку секунди и задржете го Странично копче додека не се појави логото на Apple за рестартирање на вашиот уред.

Сите други модели на iPhone:

 • Долго притиснете го Спиење / Разбуди копче. На постарите телефони, тоа е на врвот. На серијата iPhone 6 и понови, тоа е на десна страна на телефонот.
 • Ослободете ги копчињата кога ќе се појави лизгачот.
 • Поместете го лизгачот да го исклучите вашиот iPhone.
 • Притиснете и задржете Копче за спиење / будење додека не се појави логото на Apple за рестартирање на вашиот iPhone.

Рестартирајте ги телефоните со Android:

 • Долго притиснете го Копче за напојување or Странично копче на телефон со Android.
 • Допрете Рестарт од дадените опции на екранот.
 • Почекајте неколку секунди за да го завршите процесот на рестартирање.

Рестартирајте го компјутерот со Windows:

 • Притиснете го копчето за Windows клуч На вашата тастатура.
 • Допрете на Икона за напојување поставен на дното на прозорецот.
 • Сега, изберете Рестарт од дадените опции до рестартирајте го вашиот систем.

Исчистете ги податоците од кешот

Некои корисници известија дека чистењето на податоците од кешот за апликацијата Spotify го решава проблемот со неработење или вчитување. Подолу се чекорите за чистење на податоците од кешот на вашиот телефон.

На Android:

1. Отворете го Прилагодена апликација на телефон со Android.

2. Отидете до апликации потоа допрете на Управување со апликации or сите апликации.

3. Сега, ќе видите листа на сите инсталирани апликации, допрете на Spotify за да ги отвори своите информации за апликацијата.

Исчистете го кешот на Spotify за да го поправите Spotify што не се вчитува или не работи

4. Алтернативно, притиснете и задржете го Икона за апликацијата Spotify потоа допрете на икона „јас“. за да ги отворите информациите за апликацијата.

5. Кликнете на Исчисти податоци or Складирање на краста or Употреба на складирање.

6. Конечно, допрете на Clear Cache за чистење на кешираните податоци.

На iPhone:

Уредите со iOS немаат опција за чистење на податоците од кешот. Наместо тоа, тие имаат функција Offload App која ги брише сите кеширани податоци и повторно ја инсталира апликацијата. Еве како можете да ја исклучите апликацијата Spotify на вашиот iOS уред.

1. Отворете го App Settings на вашиот iPhone.

2. Оди до Генерално >> Складирање на iPhone и одберете Spotify.

3. Под неговите поставки, кликнете на Преземете ја апликацијата опција.

4. Потврдете го со повторно кликнување на него.

Ажурирајте ја апликацијата Spotify

Ажурирањата на апликациите доаѓаат со подобрувања и поправени грешки/пропусти. Оттука, треба да се обидете да го ажурирате Spotify за да го решите проблемот. Еве како можете да го ажурирате на вашиот телефон.

1. Отворете го Google Play Продавница or App Store на вашиот телефон.

2. Пребарај за Spotify во полето за пребарување и притиснете enter.

3. Ако има достапно ажурирање, ќе видите копче Ажурирај, допрете на Копче за ажурирање за да ја преземете најновата верзија.

4. Ако нема достапно ажурирање, тогаш можете и да пробате повторно инсталирање на апликацијата.

Исчистете го кешот на вградената апликација

Spotify има и опција за чистење на кешот во самата апликација, што исто така ја освежува апликацијата. Оттука, треба да се обидете да ги исчистите податоците од кешот на Spotify. Подолу се чекорите за да го направите тоа.

1. Отворете го Апликација Spotify на вашиот телефон.

2. Кликнете на икона на менувачот на врвот за да ги отворите Поставки.

Исчистете го вградениот кеш на Spotify за да го поправите Spotify што не се вчитува или не работи

3. Скролувајте надолу и допрете Clear Cache под Мебел за складирање секција.

Исчистете го вградениот кеш на Spotify за да го поправите Spotify што не се вчитува или не работи

4. Потврдете го со допирање на Clear Cache на скокачкиот прозорец.

Исчистете го вградениот кеш на Spotify за да го поправите Spotify што не се вчитува или не работи

Исчистете го кешот на прелистувачот

Ако користите Spotify на прелистувач на вашиот компјутер, треба да го исчистите кешот на прелистувачот за да го решите проблемот. Еве како можете да го исчистите.

1. Отворете го прелистувачот на вашиот компјутер (за повикување, користевме Google Chrome).

2. Кликнете на икона со три точки на горе-десната страна.

Исчистете го кешот на прелистувачот за да го поправите Spotify што не се вчитува или не работи

3. изберете Подесувања од менито што се појави.

Исчистете го кешот на прелистувачот за да го поправите Spotify што не се вчитува или не работи

4. Допрете Приватност и безбедност на левата странична лента.

Исчистете го кешот на прелистувачот за да го поправите Spotify што не се вчитува или не работи

5. Кликнете на Исчисти податоци за прегледување под табот Приватност.

Исчистете го кешот на прелистувачот за да го поправите Spotify што не се вчитува или не работи

6. Изберете го полето за избор за Колачиња и други податоци за локацијата & Кеш слики и датотеки.

Исчистете го кешот на прелистувачот за да го поправите Spotify што не се вчитува или не работи

7. Изберете Временски опсег до Цело време.

Исчистете го кешот на прелистувачот за да го поправите Spotify што не се вчитува или не работи

8. Конечно, допрете на Исчисти податоци.

Исчистете го кешот на прелистувачот за да го поправите Spotify што не се вчитува или не работи

Одјавете се и повторно најавете се

Друг начин на кој можете да се обидете да го решите проблемот е да се одјавите од вашата сметка и потоа повторно да се најавите на вашата сметка на Spotify. Еве како можете да го направите тоа.

На мобилна апликација:

1. Отворете го Апликација Spotify на вашиот телефон.

2. Допрете на икона на менувачот на горе-десната страна.

Вратете се повторно на апликацијата Spotify за да ја поправите не работи

3. Скролувајте надолу и допрете Одјавете се.

Вратете се повторно на апликацијата Spotify за да ја поправите не работи

4. Повторно отворете ја апликацијата, а потоа најавете се на вашата сметка.

На веб:

1. Отворете го Веб-страница на Spotify на прелистувач.

2. Кликнете на вашето име на горе-десната страна.

Повторно најавете се на Spotify на веб

3. изберете Одјава од дадените опции.

Повторно најавете се на Spotify на веб

4. Повторно отворете ја веб-локацијата и допрете на најави се на горе-десната страна.

Повторно најавете се на Spotify на веб

5. Внесете ги вашите ингеренции за најавување, а потоа допрете на најави се.

Повторно најавете се на Spotify на веб

Проверете дали е долу

Ако горенаведениот метод не работи, тогаш постојат шанси серверите на Spotify да се исклучени. Значи, проверете дали е долу или не. Еве како можете да го проверите.

1. Отворете прелистувач и посетете ја веб-локацијата за детектор на прекини (како Downdetector, IsTheServiceDown, Итн)

2. Откако ќе се отвори, побарајте Spotify во полето за пребарување и притиснете Enter или допрете на иконата за пребарување.

Проверете дали Spotify е исклучен

3. Сега, ќе треба проверете го шилецот на графиконот. А огромен шип на графиконот значи дека многу корисници се доживување грешка на Spotify и најверојатно е долу.

Проверете дали Spotify е исклучен

4. Ако Сервери на Spotify се исклучени, почекајте некое време (или неколку часа) бидејќи може да потрае a неколку часа за Spotify да го реши проблемот.

Заклучок: Поправете го Spotify што не се вчитува или работи

Значи, ова се најдобрите начини на кои можете да го поправите Spotify не се вчитува или не работи. Ако статијата ви помогна да ја споделите со вашите пријатели и семејството.

За повеќе статии и ажурирања, придружете ни се Телеграм група и бидете член на DailyTechByte семејството. Исто така, следете не Google News, Twitter, Instagram, и Facebook за брзи ажурирања.

Вие исто така како што се:

Остави ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде