Поправете го кодот за грешка 0x8003001f во GeForce Now
Поправете го кодот за грешка 0x8003001f во GeForce Now

GeForce Now е брендот што го користи Nvidia за својата услуга за игри во облак. Верзијата Nvidia Shield на GeForce Now, порано позната како Nvidia Grid. Дали добивате „Играта неочекувано прекина“? Ако е така, во ова читање, ќе научите како да го поправите кодот за грешка 0x8003001f во GeForce Now.

Како да го поправите кодот за грешка 0x8003001f во GeForce сега?

Многу корисници објавија на различни социјални веб-страници дека додека се обидуваат да ги играат игрите, добиваат: „Играта неочекувано прекина. Обидете се да го репродуцирате повторно. Код за грешка „0x8003001f“. Во оваа статија додадовме начини на кои можете да го поправите.

Исчистете го кешот GeForce Now

За да го решите проблемот или кодот за грешка во играта, треба да ги исчистите податоците од кешот. Следете ги чекорите подолу за да го направите тоа.

1. Притиснете го копчето за Копче Windows+R за да го отворите прозорецот Run.

2. тип %LocalAppData%\NVIDIA Corporation\GeForceNOW во лентата за адреси и притиснете Enter.

3. Конечно, избришете ја папката кеш.

Повторно инсталирајте ја апликацијата

Ако горенаведениот метод не работи за да го решите проблемот за вас, тогаш треба повторно да ја инсталирате апликацијата GeForce Now на вашиот систем за да го решите проблемот.

Оттука, деинсталирајте го GeForce Now, а потоа инсталирајте го повторно на вашиот уред и вашиот проблем треба да се реши.

Заклучок: Поправете го кодот за грешка 0x8003001f во GeForce Now

Значи, ова се начини на кои можете да го поправите кодот за грешка 0x8003001f во GeForce Now. Се надевам дека овој напис ви е корисен; ако сте го направиле, споделете го со вашите пријатели и семејството.

За повеќе поврзани статии и ажурирања, придружете ни се Телеграм група и бидете член на DailyTechByte семејството. Исто така, следете не Google News, Twitter, Instagram, и Facebook за брзи и најнови ажурирања.

Вие исто така како што се: