Почетна Социјални медиуми Поправете обид за акција се сметаше за навредлив на Фејсбук?

Поправете обид за акција се сметаше за навредлив на Фејсбук?

0
Поправете обид за акција се сметаше за навредлив на Фејсбук?
Обидот за поправка на акција беше оценет како навредлив на Фејсбук

Се прашувате како да се поправи обидот за дејство се смета за навредлив на Фејсбук, како да го поправам обидот за дејство е инаку забранета порака за грешка на Фејсбук -

Фејсбук е платформа за социјални медиуми во сопственост на Мета. Тоа е широко користена платформа која има милиони активни корисници ширум светот.

Деновиве корисниците добиваат порака за грешка на Фејсбук во која се вели: „Обидот на акцијата е оценет како навредлив или на друг начин е забранет“. Се надеваме дека лесно ќе го решите проблемот.

Значи, ако и вие сте еден од оние кои се соочуваат со проблемот дека обидот за дејство е оценет како навредлив на Фејсбук, само треба да ја прочитате статијата до крај бидејќи ги наведовме чекорите за да го поправите.

Како да се поправи „Обидот на дејство е оценет како навредлив“ на Фејсбук?

Откако ќе ја добиете грешката на вашата сметка, нема да можете да правите одредени дејства на Facebook. Во оваа статија, додадовме неколку најдобри начини за поправање на „Обидот на дејството се смета за навредлив“ на Facebook.

Отворете Фејсбук на прелистувач

Првиот метод со кој можете да се обидете да го решите проблемот е со отворање и прелистување на Фејсбук бидејќи проблемот е привремен и некои корисници пријавиле дека се ослободуваат од проблемот откако го користеле од прелистувач.

Откако ќе го направите тоа, постојат големи шанси вашиот проблем да се поправи. Ако не, одете на следните методи.

Префрлете ја вашата мрежа

Друг начин да се реши проблемот е со префрлување на типот на вашата мрежа бидејќи проблемот е поврзан со IP и некои корисници пријавија дека можат да го решат проблемот откако ќе го префрлат типот на мрежата.

Оттука, ако сте поврзани на Wi-Fi мрежа, префрлете се на мобилни податоци. Или ако сте поврзани на мобилни податоци, префрлете се на Wi-Fi мрежа.

Почекајте го

Ако горенаведениот метод не работи за вас, тогаш има шанси да се работи за техничка грешка или најверојатно серверот е во прекин. Еве како можете да проверите дали е лоша или не.

1. Отворете прелистувач на вашиот уред и посетете веб-локација за детектор за прекини (на пр. Downdetector, IsTheServiceDown, Итн)

2. Откако ќе се отвори, побарајте Facebook.

3. Сега, ќе треба проверете го шилецот на графиконот. А огромен шип на графиконот значи дека многу корисници се доживување грешка на Инстаграм и најверојатно е долу.

4. Ако Фејсбук сервери се исклучени, почекајте некое време (или неколку часа) бидејќи може да потрае a неколку часа за Фејсбук да го реши проблемот.

Заклучок: обидот за акција е оценет како навредлив на Фејсбук

Значи, ова се начините на кои можете да ја поправите грешката „Обиденото дејство се смета за навредливо или на друг начин е забрането“ на Facebook. Ако статијата ви помогна да ја споделите со вашите пријатели и семејството.

За повеќе статии и ажурирања, придружете ни се Телеграм група и бидете член на DailyTechByte семејството. Исто така, следете не Google News, Twitter, Instagram, и Facebook за брзи ажурирања.

Вие исто така како што се:

Остави ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде