Netflix's сосема нов Дракула го зеде мистериозниот вампир од викторијанската ера и да, го фрли директно во руината на 2020 година. Направен од Стивен Мофат и Марк Гетис, познат како тимот што го поддржува Шерлок, овој сосема нов Дракула беше натопен во крв, знаење, секс и bonkers заговор врти. Сепак, шоуто стана незадолжително уживање за викенд благодарение на хемијата на нејзините ѕвезди, Клејс Бенг и Доли Велс.

Бенг го глуми грофот Дракула со лошата радост што ја очекувавме од театарскиот негативец, додека Велс му вдахнува свеж живот на митот за Абрахам Ван Хелсинг. Дракула повторно го замислува цврстиот ловец на чудовишта како бодликава и паметна калуѓерка наречена сестра Агата.

Значи, сега кога ги препивте сите три 90-минутни епизоди од 1-та сезона на Дракула, колку долго ќе треба да ја чекате втората сезона на Дракула? Дали ќе има втора сезона на Дракула? И дали овој драматичен крај на Дракула е пропаст за иднината на оваа серија?

Еве што знаеме за Дракула сезона 2 на Нетфликс…

Ќе има ли втора сезона на Дракула на Нетфликс? Кога 2-та сезона на Дракула ќе дојде на Нетфликс?

Засега, не знаеме дали ќе има втора сезона на Дракула. ​​Серијата буквално просперираше и во врска со Би-Би-Си (на три ноќна премиера) и на Нетфликс. Обично, потребно е време за која било мрежа да одлучи да продолжи со повеќе сезони и ќе се врати на рејтингот и што и да одлучат презентерите.

Доколку Би-Би-Си и Нетфликс диктираат уште една сезона на Дракула, фановите можеби ќе треба да почекаат некое време за да пристигнат новите епизоди. Почетната сезона беше најавена уште во 2017 година, а Клејс Бенг беше избрана во 2018 година. Со оглед на тој рок, може да ја очекуваме 2-та сезона на Дракула во 2022 година!

Како и да е, крајот на 1-та сезона на Дракула изгледа прилично отворен-затворен. Односно, како се снима, се чини дека двете водечки на серијата...ух...умираат.

Што значи крајот на Дракула на Нетфликс? Дали Дракула умира на крајот од Дракула на Нетфликс?

Па, секако изгледа дека првата сезона на Дракула завршува со смртта на грофот Дракула и сестрата Агата Ван Хелсинг. По неколку недели збунувачки за потеклото на сите различни вампирски чуда на грофот Дракула - како што е неговиот страв од крстови - неодамна оживеаната сестра Агата (живее во целото тело на нејзината потомок Зои) сфаќа дека слабоста на Дракула е всушност самата почит. Тој е единствениот од неговите воини премногу жедни за да загине како херој во битката и тој е дефиниран од неговиот страв од смртта.

Сега загубената сестра Агата го користи ова за да го наведе Дракула на сонце, што може да се открие дека не е штетно за него. Дракула потоа решава да се нагости околу истекувањето на крвта на Агата, што пак ќе го убие (навидум). Последните моменти се проклети, оргазмични и заситени во суровата сончева светлина. Дракула и Агата веруваат дека умираат заедно и како што сцената станува црно, секако изгледа како да умираат.

Сепак, натприродните и вампирските суштества секогаш имаат начин да се вратат во живот, па...кој знае? Вистинскиот убиец на Дракула може да биде слаб рејтинг на Би-Би-Си. Бидејќи серијата е копродукција на Би-Би-Си и Нетфликс, поверојатно е дека одлуката за иднината на оваа серија ќе се сведе на деловни тактики во споредба со креативната визија на Стивен Мофат и Марк Гетис за ликот.