Diablo 4

Blizzard, кој објави Diablo 4 за PS4, Xbox One, компјутер и компјутер на BlizzCon 2019, не даде многу информации за играта или не покажа слики од екранот. Нема да излезе оваа година. Сегашните очекувања се дека ќе излезе во 2022 година. Сепак, тоа не е потврдено. Сепак, ќе го поттикне жанрот RPG напред. Така барем тврди директорот на Activision Blizzard, Даниел Алегре.

Алегре, зборувајќи со инвеститорите и аналитичарите на неодамнешниот повик за заработка на Activision Blizzard, рече дека играта ги надмина очекувањата и е поставена да „ја унапреди уметноста на жанрот акција-RPG“. Сепак, овој последен дел ги возбуди фановите на Диабло, но не е објаснето. Значи, не е познато како Diablo 4 ќе го постигне ова.

Исто така, важно е да се запамети дека иако ова се изјави што предизвикуваат возбуда, тие мора да се земат со сигурност. Овие изјави не се генерирани од независна трета страна. Тие, исто така, се чини дека не се импровизирани. Овие се споделуваат со инвеститорите од страна на КОО и креаторот на играта. Activision Blizzard, сепак, не зборува вака за сите свои изданија.

Diablo 4 се развива за PS4, Xbox One (PC) и компјутер. Иако во овој момент нема информации за играта што доаѓа на Xbox Series S или PS5, безбедно е да се претпостави дека ќе биде така. Останува да се потврди дека ќе биде достапна верзија на Nintendo Switch.

„Во Дијабло 4“, во забелешката за играта се вели дека играчите ќе се обидат да ја вратат надежта во светот победувајќи го злото во сите негови гнасни инкарнации, од канибалистички култисти кои обожаваат демон и целосно новите удавени немртовци што излегуваат од крајбрежјето. додека ги влечат своите жртви до нивниот воден гроб“. Sanctuary ќе биде првиот во низата и соседна, беспрекорна област која вклучува различни региони, како што се запалената пустина во Кејхистан, густите шуми во Скосглен, преполни со врколак и суровата, груба дивина на Сувите степи.