Dеми Ловато стана една од најозборуваните теми во понеделник наутро (21). Причината? Пејачката ја коментираше многу контроверзната публикација за вакцинацијата против новиот коронавирус. Тоа беше во објава на колегата Тревис Кларк од бендот We The King, кој рече дека е против процедурата.

Гитаристот го користи аргументот дека смета дека е загрижувачко што медиумите и јавните власти секогаш избираат да промовираат лекови, третмани или вакцина, пред да промовира здрава исхрана, медитација, физичка активност на отворено и духовен раст. Исто така, објавата сè уште содржи некои лажни вести во кои го споредува ракот предизвикан од пушење со можноста за рак од вакцината.

„Многу добри поени, благодарам за споделувањето“, коментира Деми. По оваа манифестација на пејачката, мрежата беше многу поделена за напад или одбрана на неа. Некои обожаватели дури покажаа колку уметникот помогна во каузата против Ковид-19 оваа година.