Успехот во колеџ фудбалот зависи од силата на тимот, при што длабочината игра клучна улога. Колку повеќе квалитетни играчи поседува тимот, толку се поголеми шансите за победа. Сепак, прашањето колку играчи го сочинуваат тимот на NCAAF не дава директен одговор.

NCAA го дефинира „одредот“ како „група од обично не повеќе од десет играчи кои се во униформа и имаат право да играат во која било игра“. Сепак, постојат исклучоци, бидејќи некои одреди ја надминуваат оваа граница.

Оваа варијација произлегува од додатокот на NCAA за тимовите да задржат до 85 стипендисти од година во година. Така, ако тимот започне со 80 стипендисти во годината 1, може да додаде до уште пет во годината 2, достигнувајќи го лимитот од 85 играчи.

Тимот е група на играчи кои тимот може да ги исфрли во секое време. Тимот обично се состои од 22 играчи: 11 стартери, замени и резерви. Во некои случаи, тимовите може да носат повеќе или помалку од 22 играчи во нивниот тим.

Дождлив список: Кој го сочинува фудбалскиот тим на NCAA?

Фудбалскиот тим на NCAA обично се состои од вкупно 85 играчи, а 31 од нив се спортисти со стипендија. Останатите 54 се она што се нарекува „прошетки“. Прошетка е играч кој се приклучува на тимот без да биде регрутиран или да има каква било гаранција за време за играње. Тие обично треба да се испробаат и да го заработат своето место на списокот исто како и секој друг.

Исто така, постојат неколку различни типови на играчи во фудбалскиот тим NCAA. Ако сакате да дознаете повеќе, можете извор на посета за да дознаете повеќе. Тука се вашите стартери, кои се најдобрите 11 играчи на секоја позиција што ќе ја започне играта. Потоа, тука се вашите резервни копии, кои се играчи кои влегуваат кога некој ќе се повреди или има потреба од пауза. И на крај, тука се играчите на вашите специјални тимови, кои ги вклучуваат вашите клоцачи и обложувачи.

Сега кога знаеме колку играчи го сочинуваат фудбалскиот тим на NCAA, да ги погледнеме нивните позиции. Типичната постава вклучува:

Навреда:

Одбранбен
Бегајќи назад
Бек
Широк приемник
Тесен крај
офанзива на линијар

Одбрана:
Одбранбен играч
Враќач на линија
Катче
Сигурност

Специјални тимови:
Кикер Пантер

Извиднички предизвици за агенти за плаќање по глава

Управувањето со огромен фонд на играчи во списокот на фудбалски колеџ може да претставува огромен предизвик за агентите кои плаќаат по глава. Со многу спортисти во тимот, спроведувањето сеопфатно извидување станува многу предизвикувачко, создавајќи значителни пречки во прецизното оценување на перформансите и потенцијалот на поединечните играчи.

За да се квалификуваат да учествуваат во NCAA дивизија I или II фудбал, потенцијалните студенти-спортисти мора да исполнуваат специфични академски критериуми. Ова вклучува постигнување минимален резултат од 820 на SAT или 68 на ACT. Сепак, важно е да се забележи дека ова се општи упатства, а не ригидни правила.

Понатаму, потенцијалните студенти-спортисти мора да исполнуваат 16 основни барања за курсеви, со најмалку 10 завршени пред нивната последна година во средно училиште. Овие курсеви мора да се полагаат во акредитирани средни училишта или колеџи, при што не се прифаќаат оценки од онлајн курсеви или кредит по испитување.

NCAA има имплементирано строги прописи за регрутирање. На тренерите на колеџот им е забрането да контактираат со потенцијалните студенти-спортисти до 15-ти јуни од нивната втора година во средно училиште. Пред овој датум, тренерите може да имаат ограничен контакт со родителите или законскиот старател на потенцијалниот студент-спортист.

Покрај тоа, постојат ограничувања за времето и зачестеноста на интеракциите на тренерите на колеџот со потенцијалните студенти-спортисти штом ќе започне процесот на регрутирање. За време на периодот на договорот, кој се протега од 1-ви септември до 31-ви мај, тренерите можат да повикуваат потенцијален студент-спортист еднаш неделно и да испраќаат едно писмо неделно.

Освен тоа, тренерите на колеџот можат лично да го посетат домот или училиштето на потенцијалниот студент-спортист во текот на три назначени периоди за оценување: 15 април-31 мај, 1 јуни-31 јули и 1 септември-30 ноември. За време на овие периоди на евалуација, тренерите се ограничени на две посети по клиент, со вкупно максимум 48 часа.

Сепак, на тренерите на колеџот им е строго забрането да им нудат на потенцијалните студенти-спортисти каква било форма на подароци или поттикнувања во обид да ја обезбедат нивната посветеност на училиште. Оваа забрана опфаќа парични стимулации, облека, билети, превоз или какви било предмети што може да се толкуваат како недозволена придобивка.

Улогата на тренерите во регрутирањето

Кога станува збор за колеџ фудбал, главниот тренер е често најважната личност во програмата. Тие се одговорни да го водат тимот на и надвор од теренот и да го дадат тонот на целата програма. Во многу случаи, тие се одговорни и за регрутирање на нови играчи во тимот.

Како главен тренер, од клучно значење е да развиете добар однос со вашите помошници тренери. Тие ќе ви помогнат да ги идентификувате потенцијалните регрути и да ги продадете на вашата програма. Исто така, важно е да се изградат силни односи со тренерите во средните училишта. Тие можат да ви дадат вредни информации за играчите во нивните програми.

Исто така, од суштинско значење е да се создаде позитивна култура во рамките на вашата програма. Ова ќе го направи попривлечно за потенцијалните регрути и ќе ги натера да сакаат да се приклучат на вашиот тим. Секогаш имајте на ум Правила и прописи на NCAA. Регрутирањето е област со многу потенцијал за прекршување, па затоа е важно да останете во рамките на упатствата што ги поставува организацијата.

Добрите и лошите страни на големите одреди

Кога станува збор за колеџ фудбал, има добри и лоши страни да имаш големи тимови. Од една страна, имањето повеќе играчи му дава на тимот поголема длабочина и опции. Ова може да биде корисно во смисла на замени во последен момент или кога ќе се појават повреди. Дополнително, големите тимови можат да обезбедат поголема поддршка за тренерскиот штаб за време на тренинзите и игрите. Сепак, големите тимови исто така може да бидат непоколебливи, што им отежнува на тренерите да управуваат со сите и доведува до тензија меѓу соиграчите. Друг потенцијален недостаток е тоа што некои играчи можеби нема да добијат онолку време за играње колку што би сакале, што ќе резултира со фрустрација и негативен став.

Заклучок

Се надеваме дека овој напис беше корисен за да помогне во декодирањето на тимот на тимот на NCAAF. Знаењето колку играчи има во тимот е важно, бидејќи може да ви помогне да формирате информирано мислење за компетентноста и способноста на секој тим. Имајте ги на ум овие бројки кога гледате како играат вашите омилени колеџ фудбалски тимови за да можете да го извлечете максимумот од вашето искуство и да можете да донесувате поинформирани одлуки за тоа кој ќе излезе на врвот кога двајца ривали ќе се сретнат на теренот!