„Big Timber“ е документарен серијал за бизнисот со дрво на семејството Венстоб. Тие набавуваат дрво од оддалечените области, што може да се покаже опасно. Повратот може да биде огромен бидејќи обезбедува дрва со врвен квалитет што клиентите можеби нема да ја најдат на друго место. На канадскиот канал History, серијата ја имаше својата премиера својата прва епизода во октомври 2020 година. Успехот на шоуто во Канада доведе до негово меѓународно објавување во јули 2021 година од Нетфликс.

Неверојатни визуелни слики се користат за да се прикаже природното и диво опкружување во кое е сместена серијата. Екстремните временски услови и работните места со висок ризик ја зголемуваат возбудата на серијата. Не е изненадувачки што фановите се заинтересирани да знаат дали ќе има втора сезона. Еве се што треба да знаете.

Датум на издавање на 2-та сезона на Big Timber

Нетфликс ја имаше премиерата на сезоната 1 на „Големиот дрвен материјал“ во целост на 2 јули 2021 година. Првата сезона беше емитувана на History Channel Canada од 8 октомври 2020 година до 10 декември 2020 година. Секоја епизода трае помеѓу 40 и 42 минути.

Ќе ви биде задоволство да слушнете што откривме за втората сезона. Крајот на јануари 2021 година беше датумот кога беше објавено дека шоуто е одобрено за својата втора сезона. За претстојната сезона се планирани осум епизоди, две помалку од првата сезона. Ова не е изненадување со оглед на возбудливата содржина на шоуто. Има огромна побарувачка за реални шоуа кои се фокусираат на професиите и ги истакнуваат животите на луѓето кои работат во неконвенционални полиња на работа. Емисиите како „Најсмртоносниот улов“ и „Златна треска“ го покажаа ова. Додавањето на „Big Timber“ во овој жанр се чини дека е одлично.

Првата сезона главно се снимаше помеѓу септември 2019 и јануари 2020 година. Неколку епизоди беа снимени во септември 2020 година. Продуцентскиот тим ќе треба да снима 4-5 месеци пред да може да започне со објавување на нови епизоди. Шоуто беше објавено на Нетфликс седум месеци по оригиналното прикажување на телевизија. Затоа, серијата би можела да следи сличен распоред на производство и распоред за издавање. Можеме да очекуваме втората сезона на „Big Timber“ да се емитува во Канада ако заврши со снимањето до есен 2021 година. На Нетфликс, ќе биде достапна некаде во летото 2022 година

Улоги на Big Timber Season 2: Кој може да биде во неа?

Серијата се фокусира на Wens Tob Timber Resources во сопственост на Кевин Венс Тоб со Сара Флеминг, неговата партнерка во животот. Сара Флеминг е регистриран медицински професионалец и Кевин е во бизнисот многу децении. Иако парот заедно го започна бизнисот пред повеќе од 25 години, Кевин првично беше трговец поединец. Му требаа повеќе луѓе да му помогнат да ја развие компанијата. Сара ја промени кариерата и му се придружи. Таа ги надгледува операциите во пилана, се занимава со продажба, а Кевин управува со барањето за земјиште и сеча.

Ерик, тежок механичар, ја поддржува моќната двојка. Тој се грижи машините и опремата да бидат во добра состојба. Колман Вилнер, неговиот долгогодишен пријател, е водечка рака на компанијата. Тој е посветен, вреден и желен за учење. Неговиот сон е да поседува бизнис. Следниот дел ќе ги види сите. Може да бидат присутни и други членови на тимот, вклучително и некои нови лица.