Најдобри начини да се поправи Facebook Messenger што не испраќа пораки
Најдобри начини да се поправи Facebook Messenger што не испраќа пораки

Се прашувам како да го поправам Facebook Messenger што не испраќа пораки, зошто не можам да испраќам пораки до други пријатели на апликацијата Facebook Messenger -

Messenger е популарна апликација и услуга за инстант пораки развиена од Meta (порано позната како Facebook). Месинџер е поврзан на Фејсбук, а корисниците ќе мора да се логираат на својот Фејсбук профил за да го користат Месинџер.

Деновиве корисниците не можат да испраќаат пораки на платформата. Исто така, за некои корисници, апликацијата дури и не се отвора правилно. Ние, исто така, го добивме истиот проблем на нашата сметка, но можевме да го поправиме.

Значи, ако и вие сте еден од оние кои сакаат да го решат проблемот со не испраќање пораки на Facebook Messenger, само треба да ја прочитате статијата до крај бидејќи наведовме неколку начини за тоа.

Како да се поправи Facebook Messenger што не испраќа пораки?

Може да има многу причини зошто го имате проблемот на вашата сметка. Во оваа статија, наведовме неколку најдобри начини со кои можете да ја поправите грешката за вашата сметка.

Рестартирајте го уредот

Рестартирањето на уредот ги поправа повеќето проблеми со кои се соочи корисникот на него. Исто така, некои корисници пријавија дека можат да го решат проблемот откако ќе ги рестартираат телефоните. Еве како можете да го рестартирате паметниот телефон.

Рестартирајте ги телефоните со Android:

 • Долго притиснете го Копче за напојување or Странично копче на телефон со Android.
 • Допрете Рестарт од дадените опции.
 • Почекајте неколку секунди за да заврши рестартирањето.

Рестартирајте го iPhone X и подоцна:

 • Долго притиснете го Странично копче Волумен надолу копчиња истовремено.
 • Кога слајд за исклучување се појавува лизгачот, ослободете ги копчињата.
 • Поместете го лизгачот да го исклучите вашиот iPhone.
 • Чека 15-30 секунди и повторно притиснете го копчето Side додека не се појави логото на Apple.

Рестартирајте ги сите други модели на iPhone:

 • Долго притиснете го Спиење / Разбуди копче. На постарите телефони, тој е на врвот на уредот. Кај серијата iPhone 6 и понови, тој е на десната страна на уредот.
 • Кога се појавува лизгачот за исклучување, ослободете ги копчињата.
 • Поместете го лизгачот од лево кон десно. Ова го поттикнува iPhone-от да се исклучи.
 • Кога телефонот ќе се исклучи, долго притиснете го Копче за спиење / будење додека не се појави логото на Apple.

Проверете го вашиот интернет за да го поправите Messenger што не испраќа пораки

Пред да преминете на дополнителни поправки, проверете дали имате добра интернет конекција или не затоа што ако брзината на интернет ви е прениска, тогаш нема да можете да испраќате пораки на платформата.

Ако не сте сигурни за брзината на Интернет, можете да се обидете да извршите тест за брзина на Интернет на вашиот уред. Еве како можете да ја проверите брзината на интернетот.

 • Отворете прелистувач на вашиот уред и посетете ја Проверка на брзина на Интернет веб-страница. (на пр. fast.com, speedtest.net)
 • По отворањето, кликнете на Тест or почеток ако не го започне тестот автоматски.
 • Почекајте неколку секунди или минути додека не го заврши тестот.
 • Откако ќе завршите, ќе ги прикаже брзините на преземање и испраќање.

Ако вашата брзина на интернет е премногу мала, обидете се да се префрлите на друга стабилна мрежа. Како ако користите мобилни податоци, префрлете се на стабилна Wi-Fi мрежа.

Исклучете го штедачот на податоци

Messenger има вграден режим на заштеда на податоци на платформата што ги зачувува вашите податоци. Меѓутоа, ако сте го овозможиле, може да се соочите со некои проблеми додека ја користите апликацијата. Еве како можете да го исклучите.

 • Отворете го Апликација Месенџер на вашиот уред.
 • Допрете на вашиот икона на профилот и кликнете на Заштеда на податоци под Параметри.
 • Конечно, исклучете го прекинувачот до неа.

Присилно блиску до Messenger да не испраќа пораки

Присилното затворање апликација ги поправа повеќето проблеми со кои се соочил корисникот на неа. Еве како можете присилно да ја прекинете апликацијата Messenger на уред со Android.

 • Долго притиснете го Messenger икона.
 • Кликнете на икона „јас“. за да ги отворите информациите за апликацијата.
 • Овде, ќе видите а Насилно сопирање опција, допрете на неа.
 • Почекајте неколку секунди потоа рестартирајте ја апликацијата за да видите дали проблемот е решен или не.

Ако сте корисник на iPhone, еве како можете принудно да ја затворите апликацијата Messenger.

 • На почетниот екран на iPhone, Повлечете нагоре од дното и држете.
 • Повлечете нагоре апликацијата Messenger прозорец за да го отстраните.
 • Повторно отворете ја апликацијата и проверете дали проблемот е решен или не.

Проверете дали Messenger е исклучен

Ако не можете да го решите проблемот на апликацијата Messenger, тогаш има шанси да не е во функција. Значи, проверете дали серверите на Messenger се исклучени или не. Еве како можете да проверите дали е лоша или не.

 • Отворете прелистувач и посетете ја веб-локацијата за детектор на прекини (на пр. Downdetector or IsTheServiceDown)
 • По отворањето, напишете Messenger во полето за пребарување и притиснете enter.
 • Еве, ќе треба да проверете го шилецот на графиконот. А огромен шип на графиконот значи дека многу корисници се доживување грешка на Messenger и најверојатно е долу.
 • Ако Месинџер сервери се долу, почекајте некое време бидејќи може да потрае a неколку часа за Messenger да го реши проблемот.

Проверете дали сте блокирани

Ако не можете да испраќате пораки до одреден корисник, тогаш постојат шанси тој корисник да ве блокирал на Facebook или не. Создадовме посветен напис за како да знаете дали некој ве блокирал на Фејсбук.

Обидете се со Messenger Lite за да го поправите Messenger што не испраќа пораки

Ако сè уште се соочувате со проблемот, тогаш треба да се префрлите на апликацијата Messenger Lite бидејќи троши помалку податоци во споредба со главната апликација. Еве како можете да ја инсталирате апликацијата Facebook Messenger Lite на вашиот уред.

 • Отворено Google Play Продавница or App Store на вашиот уред.
 • тип Messenger Lite во лентата за пребарување и притиснете enter.
 • Кликнете на Инсталирајте за да ја преземете литарската верзија на Messenger.

Заклучок: Поправете го Facebook Messenger што не испраќа пораки

Значи, ова се начини на кои можете да го решите проблемот со не испраќање пораки на Facebook Messenger. Се надеваме дека статијата ви помогна да го решите проблемот на вашата сметка.

За повеќе написи и ажурирања, следете не на социјалните медиуми сега и бидете член на DailyTechByte семејството. Следете не Twitter, Instagram, и Facebook за повеќе неверојатни содржини.

Вие исто така како што се:
Како да најдете зачувани видеа на Фејсбук?
Како да најдете неодамна гледани видеа на Фејсбук?