One од најнезаборавните натпревари што ни ги остави 2020 година е оној на Еј Џеј Стајлс против The Undertaker на првата вечер на WrestleMania 36. Двете суперѕвезди се соочија една со друга во Boneyard Match кој подоцна ќе биде најавен како последен состанок на „The Deadman. „пред пензионирање.

Во интервју за порталот TalkSport, Еј Џеј Стајлс ги даде своите впечатоци од оваа филмска борба „Ако ме прашате што сакам за мојата борба за пензионирање, не би можел да ви одговорам. И сигурен сум дека Андертејкер не размислувал за оваа борба една година пред WrestleMania. Тој натпревар беше огромен напор од многу луѓе, но голем дел од логистиката дојде од самиот Гробар. Бев само таму за да ја направам мојата работа и мислам дека од тие причини Boneyard беше толку високо ценет“.

Еј Џеј Стајлс, исто така, ја објасни својата реакција откако дозна дека ова ќе биде последна пресметка во легендарната кариера на The Undertaker. „Буквално се јавив на Undertaker еден месец по Wrestlemania само за да прашам дали навистина ќе биде крајот“, појасни Стајлс. „Разговаравме неколку минути, а вистината е дека тој ја направи вистинската работа и си замина по свои услови. Не излезе поради повреда или нешто слично. Тој беше еден од ретките што рече „Знаеш нешто? Би било убаво да го оставиме овде.' Многу за него, бидејќи со индустријата со повреди, тешко е да се знае колку долго ќе можете да го задржите темпото. ”

Дефинитивното пензионирање на The Undertaker се случи во последните моменти од настанот Survivor Series 2020. По парадата со неколку значајни суперѕвезди за неговата кариера и краткиот говор на Винс Мекмахон, „Мртвиот човек“ се појави на сцената и ги кажа своите последни зборови на јавноста. „Триесет долги години упокоив многу души. Сега ми истече времето. Дојде време да дозволиме Гробарот да почива во мир“.