Apa Phase Detection Autofocus Carane PDAF dianggo
Apa Phase Detection Autofocus Carane PDAF dianggo

Fokus Otomatis Deteksi Fase, Fokus Otomatis PD ing Smartphone, Kekurangan PDAF, Cara kerja PDAF (Fokus Otomatis Deteksi Fase), Apa PDAF -

Kamera sejatine dibangun kanthi sensor, sistem kontrol, lan motor. Fokus otomatis teka ing gambar kanggo ngrampungake masalah gambar burem amarga pangukuran fokus sing salah. Teknologi fokus otomatis mbenerake gambar sing fokus banget kanthi dipercaya ing sensor kanggo nemokake fokus sing bener.

Akeh panemuan sabanjure, Autofokus dibedakake dadi sensor AF (Autofokus) aktif, pasif, lan hibrida. Phase detective Autofocus (PDAF) dibangun adhedhasar sensor Autofokus pasif.

Beda karo AF aktif, gelombang inframerah utawa ultrasonik kanggo ngukur jarak subyek, Fokus Otomatis pasif nggunakake deteksi fase, sensor kontras, utawa loro-lorone. Nanging, sawetara sing nggunakake cahya infra merah nalika ora cukup cahya.

Umume smartphone lan kamera DSLR saiki dilengkapi teknologi iki lan luwih utawa kurang dipercaya minangka teknologi paling cepet sing ngukur obyek ing fokus.

Ayo ndeleng cara kerja teknologi PDAF!

Kepiye cara kerjane PDAF (Phase Detection Autofocus)?

Kanthi évolusi ing teknologi fotografi, ide-ide inovatif ora ana telas, sing nyebabake keraguan ing wong. Yen sampeyan kudu ngerti babagan cara kerja PDAF, ayo goleki teknologi DSLR.

  • Kamera dilengkapi rong pangilon lan rong lensa mikro.
  • Pangilon pisanan minangka pangilon refleks utama lan sing kapindho yaiku pangilon sekunder cilik.
  • Cahya sing dijupuk saka sisih ngelawan saka rong lensa mikro lumebu ing pangilon utama, sing banjur dibayangke ing pangilon sekunder.
  • Sensor PDAF dimainake sawise cahya liwat saka pangilon sekunder.
  • Cahya saka pangilon sekunder diarahake menyang sensor PDAF, sing ngarahake menyang klompok sensor.
  • Biasane, rong sensor dipasang kanggo siji titik AF. Gambar saka sensor banjur dievaluasi dening kamera.
  • Yen gambar sing dipikolehi ora identik, sensor PDAF menehi instruksi marang lensa kamera supaya bisa diatur.
  • Nganti fokus sing bener dikonfigurasi, proses iki bakal bola-bali kaping pirang-pirang.
  • Sanalika fokus sing bener wis entuk, sistem AF ngenali lan ngirim konfirmasi yen obyek sing dilacak ing fokus.

Masalah fokus otomatis muncul yen jarak antarane gunung lensa lan sensor kamera lan jarak antarane gunung lensa lan sensor ora padha. Sanajan panjelasan babagan iki dawa, kabeh iki kedadeyan sajrone sekedhik lan mulane dianggep minangka teknologi paling cepet.

PDAF ing Smartphone

Sanajan teknik PDAF akeh digunakake ing DSLR, sawetara merek smartphone wis nggunakake fungsi kasebut ing smartphone.

Butuh udakara 0.3 detik kanggo mbandhingake gambar sing liwat lensa. Sayange, smartphone ora bisa dilengkapi karo rong sensor PDAF. Mulane teka karo soko sing dikenal minangka 'Fotodioda'.

Fotodioda kasebut ditutupi kanggo ngidini cahya mung saka sisih siji lensa menehi smartphone rong gambar kanggo mbandhingake lan fokus. Yen gambar sing dipikolehi ora fokus, sensor ngidini lensa nggawe owah-owahan sing dibutuhake.

Kekurangan PDAF:

  • Jeksa Agung bisa ngetokake sensor Alignment masalah utama yen manufaktur durung nginstal software PDAF wiwit sensor banjur kamera instruksi kanggo nggawe owahan perlu.
  • Masalah cahya sing sithik bisa uga ora ngidini sensor PDAF fokus gambar kanthi bener.
  • Wektu-akeh nalika nyoba kanggo njaluk lensa kanggo fokus nggunakake apertures sudhut.

Kabeh ing siji, PDAF dianggo apik banget nalika nyoba kanggo njupuk subyek ing gerakan amarga superbly cepet. Ngidini kanggo njupuk potret lan fotografi isih urip kanthi cara sing luar biasa. Sakabèhé, AF deteksi fase luwih cepet lan luwih akurat tinimbang AF kontras tradisional.

Kanthi tren fotografi smartphone minangka hobi anyar, akeh wong sing golek telpon sing dilengkapi sensor PDAF.