Impeachment saka mantan Donald Trump wis njupuk giliran sing ora dikarepke karo keputusan Senat kanggo wewenang katon saksi ing dina sing padha mestine kanggo nutup. Ing dakwaan wis disebut Republican Congresswoman Jaime Herrera Beutler kanggo nekseni sing pungkasan wengi, sawise nimbali Trump mbantah sing presiden wis gagal ing tugas kanggo nglindhungi Capitol, kang reiterated sing alesan ngapa Tabel pungkasan milih kanggo Ing sih saka impeachment saka banjur-presiden: pimpinan ing Lower House, Kevin McCarthy, wis marang wong sing nalika nelpon Trump ing tengah serangan kanggo takon kanggo placate pandherekipun, kang sisih karo tiyang kathah.

Senadyan protes saka pertahanan Trump, Senat wis nyetujoni panyuwunan para jaksa ing kasus para anggota kongres sing ditunjuk dening DPR, ing ngendi proses kasebut diwiwiti kanthi 55 swara lan 45 nglawan. Lima Republik wis ndhukung petisi papat sing ndhukung konstitusionalitas proses kasebut (Susan Collins, Lisa Murkowski Mitt Romney, lan Ben Sasse, lan uga Lindsey Graham, sekutu presiden sing ngganti swara ing menit pungkasan lan ngancam bakal nyengkuyung. katon akeh akeh saksi.

Yen padha nerusake, aja mbatesi jumlah saksi sing dakkarepake kanggo nelpon pengacara Michael Van Der Veer sadurunge voting. Atusan ngandika, nesu ing giliran sing ora dikarepke nyoba wis dijupuk. liyane miwiti esuk iki ing 10.00 wektu lokal ing Washington. Tuduhan kasebut, dheweke mbantah minangka hasutan kanggo pemberontakan lan dudu babagan kedadeyan sabanjure. Sing ora ana hubungane apa wae sing diomongake mengko ora ana hubungane karo hasutan” kanggo pemberontakan.

Congresswoman Herrera Beutler, salah siji saka 10 Republik sing milih kanggo impeach Trump ing 13 Januari, nerbitaké statement pungkasan wengi sing reaffirms statements bab obrolan antarane McCarthy lan Trump lan ngandika dheweke gelem menehi kesaksian. Nalika McCarthy pungkasane nemokake dheweke tanggal 6 Februari lan njaluk dheweke kanthi umum lan kanthi paksa nelpon supaya protes mandheg, sing pertama ditindakake yaiku mbaleni ngapusi manawa anti-puasa wis mlebu ing Capitol, ujare kongres. McCarthy miturut cathetan sing dijupuk sawise obrolan, mbenerake dheweke lan ngandhani yen para penyerang minangka simpatisan.

Ya, Kevin, aku ngira wong-wong iki luwih nesu tinimbang sampeyan karo pemilihan, "ujare presiden marang pimpinan Republik, miturut Herrera Beutler, sing wis ing wulan Januari ngumumake isi obrolan iki minangka bagean saka alasan kanggo ndhukung impeachment Trump. Anggota kongres kasebut ngajak para patriot liyane sing nyekseni tanggapan presiden dina kasebut supaya maju lan menehi kesaksian kalebu mantan Wakil Presiden Mike Pence. Yen sampeyan duwe soko kanggo nambah, saiki wektune.

Kaputusan jaksa kanggo nelpon dheweke minangka saksi, sing diumumake dening Congressman Jaime Raskin, wis kaget kabeh senator, kalebu Demokrat. Sawetara Republik wis nganggep minangka deklarasi perang lan undhangan kanggo investigasi luwih akeh babagan acara kasebut sadurunge mutusake peran mantan presiden ing acara kasebut. Kita bisa miwiti amarga Nancy Pelosi [Speaker of the Lower House] mangsuli pitakon apa ora ana indikasi yen kekerasan direncanakake sadurunge pidato Trump, dheweke ngunggahake.

Proses kanggo nyeluk saksi katon rumit lan ngancam bakal ndawakake asile ngluwihi apa sing dikarepake dening rong pihak, saliyane Presiden Joe Biden dhewe, sing bisa uga ndeleng rembugan karo Senat babagan rencana penyelamat anyar. Saben saksi sing dikarepake partai kudu disepakati dening partai, dipilih dening sidang paripurna kamar, ing ngendi Demokrat duwe 50 kursi lan Republik, liyane. Negosiasi babagan aturan proses uga bakal dibutuhake, sing saiki mlebu ing wilayah sing ora dingerteni.

Nanging, katon angel kanggo pangembangan sing ora dikarepke iki kanggo ngowahi asil uji coba. Demokrat mbutuhake 17 Republik kanggo ndhukung kapercayan Trump kanggo nggayuh rong pertiga saka swara sing dibutuhake supaya putusan kasebut diterusake, lan kurang saka setengah rolas wis milih nganti saiki. Pimpinan minoritas Republik ing Senat, Mitch McConnell, esuk iki ngirim cathetan marang kanca-kancane sing ngumumake yen dheweke ngrancang milih nglawan keyakinan mantan presiden.