Ing taun kepungkur, Rusia lan India mesthine ngrayakake ulang tahun kaping rong puluh saka kemitraan strategis. Nanging, pandemi koronavirus campur tangan ing rencana kasebut, lan kabeh acara ulang taun, kalebu kunjungan Presiden Rusia menyang India, dibatalake. Nanging saben awan duwe lapisan perak amarga pandemi, kerjasama antarane negara loro kasebut wis tekan tingkat anyar. Ora suwe, produksi vaksin Sputnik V Rusia bakal diwiwiti ing India, sing asring diarani "farmasi donya" kanggo industri farmasi sing kuat. Ing wawancara karo Lente.ru, Duta Besar India kanggo Rusia Venkatesh Varma ngomong babagan carane dheweke dhewe ngalami vaksinasi karo obat Rusia lan carane hubungan antarane negara loro berkembang ing wektu sing angel iki ing kabeh babagan.

Sampeyan bubar divaksinasi karo vaksin Sputnik V Rusia. Piye perasaanmu saiki? Venkatesh Varma: Nalika aku mung nampa dosis pertama vaksin Sputnik V, sing nomer loro bakal ana ing minggu ngarep. Aku rumangsa apik, aku ora duwe efek samping. Akeh rekan-rekanku ing kedutaan wis divaksinasi, liyane ngrancang mengko. Vaksin Sputnik V kadhaptar ing Rusia, nanging efektifitas uga diakoni ing tingkat internasional. Publikasi anyar ing jurnal medis sing berwibawa Lancet uga menehi penilaian positif babagan vaksin Rusia. Kita seneng banget babagan iki. Nalika vaksin Rusia bakal nampa registrasi ing India lan bakal kasedhiya kanggo populasi India?

India saiki ana ing tahap katelu uji klinis kanggo vaksin Sputnik V. Tes kasebut samesthine bakal rampung sajrone sawetara minggu. Aku yakin manawa regulator India bakal ngetokake ijin sawise iku. Dosis obat sing diprodhuksi ing India ora mung bakal digunakake ing domestik nanging uga diekspor menyang Rusia lan negara katelu. PDF (Dana Investasi Langsung Rusia) saiki lagi rembugan karo sawetara perusahaan India kelas donya babagan produksi vaksin Sputnik V. India diarani "apotek jagad": negara kita duwe luwih saka 60 persen kapasitas produksi vaksin ing jagad kasus iki, pandemi COVID-19 duwe kaluwihan kanggo India.

Ing latar mburi pandemi, India lan Rusia wis ngembangake kerjasama sing apik banget ing bidang farmasi lan vaksin. Contone, taun kepungkur India nyedhiyakake luwih saka 80 ton obat kanggo Rusia. Kita wis ngirim luwih saka 10 yuta dosis vaksin [Covishield lan Covaxin India] menyang negara sing ramah. India minangka pemain gedhe ing industri vaksinasi. Malah Sekretaris Jenderal PBB ngakoni manawa kapasitas produksi vaksin India bakal dadi salah sawijining faktor utama sing gumantung ing kemampuan jagad kanggo ngalahake pandemik koronavirus lan normalake sistem kesehatan global. Kita yakin manawa ing babagan iki, kerjasama luwih lanjut antarane India lan Rusia bakal penting banget. Ing tengah-tengah akeh vaksin iki, apa India uga butuh Sputnik V?

Aku yakin yen sawise nampa ijin saka regulator India, vaksin Sputnik V bakal digunakake kanggo vaksinasi ing negara kasebut. Aku yakin dheweke bakal menehi kontribusi gedhe kanggo program vaksinasi India. Luwih saka 5.8 yuta wong India wis divaksinasi sajrone 24 dina kepungkur, lan jumlah iki samesthine bakal mundhak kanthi signifikan nalika wiwitan vaksinasi kaping pindho tanggal 13 Februari. Farmakologi aside, carane penting hubungan karo Moscow ing wilayah liyane kanggo Delhi? Kemitraan strategis kita karo Rusia minangka salah sawijining arah sing paling penting ing kabijakan luar negeri India. Taun iki kita ngrayakake ulang tahun sing kaping 20. Menteri Luar Negeri Lavrov bubar nyebutake hubungan antarane India lan Rusia "cedhak banget, strategis banget, khusus lan istimewa banget." Dheweke nggunakake tembung "banget" kaping papat. Aku mikir yen iki "banget" nggambarake hubungan antarane India lan Rusia kanthi akurat.

Kita ngarepake kunjungan Presiden Putin menyang India sajrone taun iki, sanalika kahanan epidemiologis stabil. Lan ing sawetara minggu sabanjure, sawetara rapat tingkat dhuwur bakal ditindakake kanggo nggawe hubungan kita, sing berkembang kanthi apik, dadi luwih kuwat. Kepiye kemungkinan administrasi AS anyar bakal nyebabake perselisihan ing hubungan antarane Moskow lan Delhi? Contone, bakal nandheske kanggo nolak kanggo tuku sistem rudal anti-pesawat Rusia S-400? India duwe kemitraan strategis jangka panjang karo Rusia. Lan karo Amerika Serikat, kita duwe kemitraan strategis global. Hubungan kita karo saben negara kasebut individu lan merdika. India ngupayakake kabijakan luar negeri independen. Kita nggawe keputusan adhedhasar kabutuhan pertahanan lan keamanan kita dhewe.

Kita percaya yen kabeh mitra ngerti manawa India entuk kabutuhan sing penting ing wilayah kasebut. Saiki, kontrak S-400 dileksanakake miturut jadwal sing disepakati. Mangkono, India njupuk posisi sing jelas babagan masalah iki, lan kita wis ngandhani kabeh mitra. Bubar, bentrokan bersenjata dumadi ing tapel wates antarane India lan China, lan ana sing tatu ing loro-lorone. Taun kepungkur, sajrone eskalasi sing padha, rembugan ditindakake ing Moskow antarane menteri pertahanan India lan China. Apa Delhi bakal pindhah menyang Moskow kanggo mediasi wektu iki? India lan China sesambungan langsung liwat saluran diplomatik lan militer. Mulane ora perlu mediasi negara liya. Nanging, kita ngucapke matur nuwun sing loro menteri kita Menteri Luar Negeri Dr Subrahmanyam Jaishankar lan Menteri Pertahanan Pak Rajnath Singh nalika taun pungkasan kunjungan menyang Moskow duwe kesempatan kanggo ketemu karo kolega Cina kanggo ngrembug masalah confrontation ing Ladakh, kang dadi penting kanggo India.

Masalah iki [bentrokan tapel wates] muncul amarga China ora nggatekake komitmen pengurangan pasukan lan kekarepan kanggo ngganggu perdamaian lan katentreman. Kita wis nerangake manawa India siyap maju [ngrampungake konflik] mung yen status quo dipulihake lan ora ana ancaman kekuwatan. Normalisasi hubungan ora mungkin nganti disengagement pasukan ing wilayah tapel wates disepakati. Apa sampeyan kepengin nyedhiyakake senjata saka Rusia amarga konflik iki? Kita yakin manawa Rusia ngerti kabeh kabutuhan keamanan India lan kita seneng banget karo cara Rusia nanggapi kabutuhan pertahanan lan keamanan India, kalebu ing jaman kepungkur. India duwe sejarah kerja sama sing dawa karo Rusia ing bidang militer-teknis. Kerjasama kita karo Rusia ing wilayah iki minangka faktor sing paling penting kanggo keamanan kita. Pitakonan apa sing sampeyan pikirake?

Rusia nanggapi kanthi positif kabeh panjaluk India sing ana gandhengane karo industri pertahanan. Sisih Rusia uga strictly tundhuk karo kabeh kewajiban kontrak tekan sadurungé. Mulane, kita wareg karo tingkat dhukungan militer lan pasokan sing diwenehake Rusia menyang India. Agenda politik domestik uga kuwatir. Protes para petani wis narik perhatian internasional. Kepiye cara pamrentah kanggo metu saka krisis iki? Bantahan kasebut dijaluk dening adopsi dening Parlemen India saka telung undang-undang sing dirancang kanggo nggawe sektor pertanian luwih lestari kanthi ekonomi lan lingkungan. Kaya sing sampeyan ngerteni, umume populasi kita gumantung ing tetanèn. Sektor pertanian mbutuhake reformasi sajrone pirang-pirang dekade.

Masalah iki ora asing karo Rusia, amarga kita wis nyekseni transformasi sektor agraria Rusia. Malah 30 taun kepungkur, ana ing kahanan sing ora bisa ditindakake manawa Rusia kepeksa ngimpor sayuran, lan saiki dadi negara adidaya pertanian. India minangka demokrasi lan kita arep ngatasi masalah kasebut kanthi demokratis. Manawi para tani piyambak sampun siyaga kangge rêmbag, kula yakin pimpinaning nagari sagêd nyingkirakên kaprigelanipun. Contone, dina Senin, Perdana Menteri Modi ujar ing parlemen yen dheweke bakal njaga rega minimal sing diatur kanggo produk pertanian - iki minangka salah sawijining keprihatinan utama para petani. Umumé, masalah sing mengaruhi urip mayuta-yuta wong kudu dirampungake liwat dialog lan tanpa campur tangan njaba, utamane saka wong-wong sing nyatakake posisi angel mung adhedhasar informasi ing jaringan sosial.

Pamrentah India nyaranake supaya warga nindakake yoga minangka alat rehabilitasi kanggo COVID-19. Apa rencana kedutaan kanggo ngatur kelas online kanggo wong Rusia sing nandhang penyakit iki? Yoga populer ing Rusia. Sajrone pandemi, yoga misuwur banget minangka obat stres lan keseimbangan antarane pikiran lan awak. Uga, yoga mbantu ngembangake kakebalan kanggo macem-macem penyakit lan ningkatake kesejahteraan sakabehe. Mula, kita wis ngunggah pelajaran video yoga Perdana Menteri India Modi menyang situs web kedutaan. Uga, Pusat Budaya Jawaharlal Nehru dadi tuan rumah kelas yoga online, lan kita bakal bungah yen luwih akeh wong Rusia sing melu. Keparenga kula ugi ngaturaken gunging panuwun dhumateng para pamaos mugi-mugi wilujeng warsa enggal, langkung-langkung ing salebeting wekdal punika. Muga-muga urip kita bakal bali normal lan kita kabeh bisa nikmati musim panas Rusia sing apik banget.