LAS VEGAS - Pukulan pambuka Conor McGregor ninggalake Donald Cerrone kanthi irung getih. Mung 20 detik adoh, Cerrone diturunake kanthi tendhangan sing sampurna ing sirah lan tanpa ampun tiba ing lemah.

Nalika dheweke mlaku-mlaku nganggo gendéra Irlandia ing pundhak, McGregor nuduhake kanthi banter ing jagad seni bela dhiri yen dheweke bali.

Tilas juara loro-divisi mangkono mungkasi periode telung taun relatif ora aktif lan alangan mati Mat karo kinerja welterweight ing UFC 246 ana wengi sing echoes gelut paling gedhe sak munggah unsurpassed kang.

"Aku rumangsa apik, lan aku metu saka kono tanpa cedera," ujare McGregor. "Aku ing wangun. Kita kudu nindakake kanggo bali menyang ngendi aku iki.

Sawise nglarani Cerrone (36-14) kanthi pukulan pertama, McGregor (22-4) nyelehake dheweke kanthi tendhangan sing apik ing rahang. McGregor mlebu lan meksa wasit Herb Dean nylametake Cerrone, nyenengake 19,040 wong ing T-Mobile Arena.

Tangane McGregor durung diangkat kanthi kamenangan wiwit November 2016, nalika dheweke mandhegake Eddie Alvarez sing entheng dadi pejuang pertama ing sejarah UFC sing nyekel rong sabuk juara bebarengan.

 

Kanthi ketenaran lan rejeki saya tambah akeh, McGregor mung nempuh pertandhingan tinju karo Floyd Mayweather ing taun 2017 lan kalah ing pertandhingan UFC siji-sisi karo juara ringan Khabib Nurmagomedov ing pungkasan taun 2018.

"Dheweke ora tunangan," ujare McGregor nalika ngomong karo wartawan karo botol wiski rolas sing tepat ing meja ing ngarepe. "Aku rumangsa ora ngajeni wong-wong sing percaya lan ndhukung aku. Kuwi sing njalari aku fokus manèh lan bali menyang panggonanku.

Sawise nglampahi setahun metu saka kompetisi lan masalah karo hukum, McGregor bali menyang latihan lan sumpah bali menyang elit. Kamenangan dramatis iki nglawan Cerrone nuduhake manawa dheweke ana ing dalan sing bener, lan McGregor wis janji bakal perang kaping pirang-pirang ing taun 2020.

Juara kelas welter Kamaru Usman lan pejuang veteran Jorge Masvidal nonton UFC 246 saka kandhang. Salah siji bisa dadi mungsuh McGregor sabanjuré, nanging presiden UFC Dana White meksa nindakake perkara rematch karo Nurmagomedov, sing pisanan gelut Tony Ferguson ing April.

"Saben wong bodho iki bisa nindakake," bengoke McGregor menyang mikropon. "Saben wong bisa entuk. Mboten masalah. Aku bali lan aku siap.

Cerrone minangka pejuang paling menang ing sajarah UFC kanthi 23 kamenangan, tandha sing nuduhake daya tahan lan prasetya kanggo jadwal sing sibuk banget. Cerrone, sing uga nyekel rekor UFC kanthi 16 kamenangan stoppage, wis perang kaping 11 wiwit menang McGregor nglawan Alvarez, lan ana ing kandhang kaping limalas wiwit dheweke kalah mung ing gelar UFC ing Desember 2015…

Nanging rong pertandhingan pungkasan Cerrone mandheg nalika ngalami karusakan sing akeh banget, lan dheweke ora bisa mblokir tendangan sing nemtokake McGregor utawa pulih saka paukuman ing lemah.

"Aku durung nate ndeleng sing kaya ngono," ujare Cerrone. "Dheweke nyuwil irungku, aku wiwit getihen, aku mundur selangkah lan dheweke nendhang sirahku. Oh, wong. Apa iki kedadeyan kanthi cepet? “