Java application cosumes approx. 3 MB of memory for each focus change
1 posts in topic
Flat View  Flat View
TOPIC ACTIONS:
 

Posted By:   Jens_Hamisch
Posted On:   Monday, April 8, 2002 03:54 AM

Hi, I'm running a Java application, which controlls our network equipment. The application is written by our development team. It installs a graphical user frontend in order to allow interoperation with the network administrators. The application is run using the following environments: Windows NT 4.0 Sun Solaris 8, Xsun X11 server Sun Solaris 8, XFree86 X11 server located on a linux host Sun Solaris 8, CygWin/XFree86 X11 server running on a Windows NT host It turns out, that the application runs fine, if the application and the GUI either run both on a Windows NT host or the Sun workstation   More>>

Hi,


I'm running a Java application, which controlls our network equipment.
The application is written by our development team. It installs a graphical
user frontend in order to allow interoperation with the network administrators.


The application is run using the following environments:


  • Windows NT 4.0
  • Sun Solaris 8, Xsun X11 server
  • Sun Solaris 8, XFree86 X11 server located on a linux host
  • Sun Solaris 8, CygWin/XFree86 X11 server running on a Windows NT host

It turns out, that the application runs fine, if the application and the GUI either
run both on a Windows NT host or the Sun workstation. However, if the application
is launched on a Sun workstation and the X display is redirected to any XFree86
X11 server, each change of the GUI focus - either forced by a mouse-click, or
an canvas being changed by the application itsself, consumes an amount of
3 MB of memory and never releases this again.


So I suppose any memory leak in the Swing/X11 interface ...


I've already searched SunSolve and installed all patches addressing memory leaks
in Solaris 8 and Xsun ...


Also our development team already has profiled the application using tools
like OptimizeIt without being able to locate any memory leak.


Has anyboday seen this before? Is there any bugfix/workaround available?


Thx in advance,

Jens Hamisch

   <<Less

Re: Wrong forum

Posted By:   Anonymous  
Posted On:   Tuesday, April 9, 2002 10:32 AM

As this isn't a question about Extreme Programming, you might want to repost it in a more appropriate forum.

Regards, Ilja

About | Sitemap | Contact