message uses a character set that is not supported
1 posts in topic
Flat View  Flat View
TOPIC ACTIONS:
 

Posted By:   tezcan_dilshener
Posted On:   Monday, April 19, 2004 02:26 AM

Hi I am using the below code to send email from my web app. If the recepient use MS Exchange to receive emails. The message arrives as message.txt attachment with info saying that "This message uses a character set that is not supported by the Internet Service." I have tried using us-ascii as the character set but did not changed any thing. Can anyone please help me? Thanks alot in advance. Session session = (Session) getInitialContext().lookup("mail/JobsBySatz"); MimeMessage mimemessage = new MimeMessage(session); mimemessage.setFrom(); mimemessage.setRecipients(javax.mail.Mess   More>>

Hi
I am using the below code to send email from my web app.

If the recepient use MS Exchange to receive emails. The message arrives as message.txt attachment with info saying that

"This message uses a character set that is not supported by the Internet Service."

I have tried using us-ascii as the character set but did not changed any thing.



Can anyone please help me?


Thanks alot in advance.



Session session = (Session)
getInitialContext().lookup("mail/JobsBySatz");



MimeMessage mimemessage = new MimeMessage(session);

mimemessage.setFrom();

mimemessage.setRecipients(javax.mail.Message.RecipientType.TO,
InternetAddress.parse(evo.getTo(), false));

mimemessage.setSubject(evo.getSubject());



MimeBodyPart mimebodypart = new MimeBodyPart();

mimebodypart.setText(evo.getBody(), "cp1252");

mimemessage.setHeader("X-Mailer", "JavaMailer");



MimeMultipart mimemultipart = new MimeMultipart();

mimemultipart.addBodyPart(mimebodypart);

mimemessage.setContent(mimemultipart);

mimemessage.setSentDate(new Date());



Transport.send(mimemessage);

   <<Less

Re: message uses a character set that is not supported

Posted By:   saravanan_rajan  
Posted On:   Thursday, May 20, 2004 03:02 AM

Your code is fine only. You must be using some characters in your mail format which is not supported. Put a very simple mail format and try that out first, it should work. In case if it works, publish your mail format it might be helpful to solve this issue
About | Sitemap | Contact