Running JSP with Beans in Weblogic6.1
1 posts in topic
Flat View  Flat View
TOPIC ACTIONS:
 

Posted By:   Siva_kumar
Posted On:   Wednesday, March 26, 2003 10:20 PM

Hai, I am new to Weblogic 6.1.I am familiar with weblogic5.1.I am trying to run a JSP file with Bean in Weblogic 6.1.I placed the JSP file in Defaultwebapp and the bean file in Defaultwebapp/web-inf/classes.But when i try to run thru the URL http://localhost:7001/Test.jsp.I am getting the following error message. <[WebAppServletContext(3920972,DefaultWebApp,/DefaultWebApp)] Servlet failed with Exception weblogic.servlet.jsp.JspException: (line 2): class 'Testbean' could not be loaded at weblogic.servlet.jsp.JspLexer.jspException(JspLexer.java:790) at weblogic.servlet.jsp.JspLexer.processBeanTag(JspLexer.java:1418) at weblogic.servlet.jsp.JspLexer.mXML_OPEN_USEBEAN(   More>>

Hai,


I am new to Weblogic 6.1.I am familiar with weblogic5.1.I am trying to run a JSP file with Bean in Weblogic 6.1.I placed the JSP file in Defaultwebapp and the bean file in
Defaultwebapp/web-inf/classes.But when i try to run thru the URL

http://localhost:7001/Test.jsp.I am getting the following error message.



<[WebAppServletContext(3920972,DefaultWebApp,/DefaultWebApp)] Servlet failed with Exception
weblogic.servlet.jsp.JspException: (line 2): class 'Testbean' could not be loaded
at weblogic.servlet.jsp.JspLexer.jspException(JspLexer.java:790)
at weblogic.servlet.jsp.JspLexer.processBeanTag(JspLexer.java:1418)
at weblogic.servlet.jsp.JspLexer.mXML_OPEN_USEBEAN(JspLexer.java:3125)
at weblogic.servlet.jsp.JspLexer.mXML_THING(JspLexer.java:1911)
at weblogic.servlet.jsp.JspLexer.mTOKEN(JspLexer.java:1816)
at weblogic.servlet.jsp.JspLexer.nextToken(JspLexer.java:1744)
at weblogic.servlet.jsp.JspLexer.parse(JspLexer.java:1023)
at weblogic.servlet.jsp.JspParser.doit(JspParser.java:80)
at weblogic.servlet.jsp.JspParser.parse(JspParser.java:183)
at weblogic.servlet.jsp.Jsp2Java.outputs(Jsp2Java.java:119)
at weblogic.utils.compiler.CodeGenerator.generate(CodeGenerator.java:255)
at weblogic.servlet.jsp.JspStub.compilePage(JspStub.java:327)
at weblogic.servlet.jsp.JspStub.prepareServlet(JspStub.java:189)
at weblogic.servlet.jsp.JspStub.prepareServlet(JspStub.java:154)
at weblogic.servlet.internal.ServletStubImpl.getServlet(ServletStubImpl.java:368)
at weblogic.servlet.internal.ServletStubImpl.invokeServlet(ServletStubImpl.java:242)
at weblogic.servlet.internal.ServletStubImpl.invokeServlet(ServletStubImpl.java:200)
at weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.invokeServlet(WebAppServletContext.java:2495)
at weblogic.servlet.internal.ServletRequestImpl.execute(ServletRequestImpl.java:2204)
at weblogic.kernel.ExecuteThread.execute(ExecuteThread.java:139).

Instead of placing in the default root i placed in a package and tried that also.Still i am getting the problem.





Here is the JSP source.
<%@page language="java" import ="Testbean"%>





welcome <%=test.sayHello()%>








here is the bean

public class Testbean
{
public String Sayhello()
{
return "Hello";
}
}

Can anyone please help me to check whether I had missed any steps and help me to solve this prob.

Thanks in Advance
Siva

   <<Less

Re: Running JSP with Beans in Weblogic6.1

Posted By:   suharman_djaja  
Posted On:   Sunday, April 6, 2003 10:55 PM

have u restart ur server?
About | Sitemap | Contact