Newbie: Just installed Tomcat, yet after starting Tomcat I get just a 500 server error, "Bad URL"
1 posts in topic
Flat View  Flat View
TOPIC ACTIONS:
 

Posted By:   Dave_Steenburg
Posted On:   Sunday, February 23, 2003 07:42 AM

I'm quite new at this. I am trying to run Tomcat to learn Java for doing Web pages. Tomcat seems to be running fine on my Windows 98 system--no error messages when I start Tomcat--but when I enter "http://localhost:8080/" I get a 500 error code. (Same with "http://127.0.0.1:8080/") One of the reasons I am trying Tomcat is that I couldn't get Microsofts Personal Web Server working on my computer either (same error message), so I figured Tomcat might be friendlier. Could it have anything to do with the kind of Internet connection/configuration I have? I have cable Internet and use Internet Connection Sharing. Are there troubleshooting or diagnostic procedures you can suggest to isolate where the problem is?    More>>

I'm quite new at this. I am trying to run Tomcat to learn Java for doing Web pages. Tomcat seems to be running fine on my Windows 98 system--no error messages when I start Tomcat--but when I enter "http://localhost:8080/" I get a 500 error code. (Same with "http://127.0.0.1:8080/")



One of the reasons I am trying Tomcat is that I couldn't get Microsofts Personal Web Server working on my computer either (same error message), so I figured Tomcat might be friendlier.



Could it have anything to do with the kind of Internet connection/configuration I have? I have cable Internet and use Internet Connection Sharing. Are there troubleshooting or diagnostic procedures you can suggest to isolate where the problem is?




I would appreciate any insight you might offer.


Dave

   <<Less

Re: Newbie: Just installed Tomcat, yet after starting Tomcat I get just a 500 server error, "Bad URL"

Posted By:   marcos_martinez  
Posted On:   Monday, February 24, 2003 09:12 AM

You should have a look to the log files. Could you post the error message from catalina.out or similar.


I don´t think this problem is related with the Internet connection. At least the web server could answer something (500 error)


I guess it´s related with some tomcat configuration issue


I little more information please. Which Tomcat are you usign?




Marcos
About | Sitemap | Contact